Практикувати спеціальні рейси, аби люди без яких у критичній ситуації не обійтися, у Корнинській громаді, що неподалік Рівного, почали з 25 березня.

В першу чергу, це працівники закладів охорони здоров'я, правоохоронці та рятувальники.

- Нажаль, згідно затверджених правил, ми можемо перевозити лише осіб цієї категорії, що включені у список та при наявності довідки з місця роботи. Тому, люди, які не змогли у перші дні надати нам всі необхідні документи, поки не зможуть скористатися спецтранспортом. Прошу всіх з розумінням поставитися до ситуації. Ми перші в районі хто організовує довіз своїх мешканців. Процедура ще до кінця не відпрацьована і може давати збої, - звернувся до жителів голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко.

За словами голови, списки на довіз будуть оновлювати по мірі надходження документів, щодня до 16.00. Скан копії документів надавати на електронну адресу сільської ради kornunsr@ukr.net.

Щодо маршруту: о 7 ранку спецтранспорт відправляється з вул. Бойка села Корнин. Автомобіль оснащено табличкою Спеціальні Перевезення. Орієнтовно в 7.15-7.20 машина буде в с. Колоденка біля магазину Джерельце. Далі по маршруту с. Порозове, с. Тайкури і через вул. Рівне нську (с. Колоденка) прямує в Рівне .

У Рівному спецтранспорт буде рухатися вулицями: Курчатова, Мірющенка, Чорновола, Соборна, Київська, Д. Галицького і повертається на Корнин. Таким чином, працівники зможуть повернутися цим транспортом додому.

- Прошу всіх заздалегідь вийти на маршрут щоб не пропустити рейс. Також наголошую, що кількість пасажирів обмежено до 26 осіб (тільки сидячі місця). Всі пасажири мають бути в індивідуальних засобах захисту, мати при собі довідку з місця роботи і документ, що посвідчує особу. Водій здійснюватиме перевірку на вході, - продовжує голова ОТГ.

Спецтранспорт робитиме два рейси - зранку і ввечері. Ввечері автомобіль з Корнина вирушає о 17.00 та рухається по затвердженому маршруту.

- Прохання до власників особистого транспорту, по можливості, з дотриманням техніки безпеки, підвозити працівників критичної інфраструктури, - каже Горбатюк-Василейко.

Читайте також: У Рівному курсуватиме лише спецтранспорт