РОДА
Управління культури і туризму Рівненської ОДА подало заявку на участь у міжнародній програмі «Горизонт 2020» . Відтак, у разі перемоги, область стане партнером проєкту «Соціальні інновації та технології для сталого зростання через розвиток культурного туризму».

У його рамках 20 партнерів з 10 країн хочуть об’єднати зусилля задля урівноваження туристичних потоків в Європі та гармонізації розвитку туристичних територій. Ідея полягає в напрацюванні дієвої моделі розвитку комплексних міжнародних туристичних продуктів, які уже існують, але не є ефективними на практиці через нерівномірність розвитку локальних туристичних продуктів.

Один з прикладів - Via Regia – найдовший сухопутний історичний шлях, що з’єднував Східну та Західну Європу. Сьогодні він функціонує як культурний шлях Ради Європи, що символізує єдність та покликаний популяризувати історико-культурну спадщину країн, через які проходить. У той час як його відомі туристичні локації є перезавантажені туристами, такі території як Рівне нщина залишаються поза увагою подорожуючих. На вирішення цієї проблеми і спрямований проєкт, повідомляють у Рівне нській ОДА.

«Рівне нщина давно і наполегливо намагалася долучитися до світових процесів розвитку культурного туризму. Управління культури і туризму ОДА зробило вагомий крок у цьому напрямку, напрацювавши разом з німецькими партнерами пропозицію, що стане одним із семи пілотних кейсів глобального проекту. Саме на нашій території пробуватиметься інноваційна модель розвитку, що буде напрацьована в ході реалізації проєкту. Нашим завданням буде не лише прийняти результати напрацювань, а й запропонувати їх належну оцінку у вигляді пропозицій та коригувань, результатів з впровадження. Враховуючи той факт, що Рівне нщина єдиний партнер з боку України, цей проєкт - не лише можливість заявити про себе і стати частиною інноваційних процесів, а ще й відповідальність за створення прикладної європейської моделі розвитку територій», - наголошує заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Варто зазначити, що за напрямком «Інноваційні підходи до розвитку міст та територій через культурний туризм» програми «Горизонт 2020» чимала конкуренція – 86 поданих проектів, з яких переможуть лише 2. 

Читайте також: Рівне нщина отримала медичні засоби та тести двох видів