Голова Рівненської облдержадміністрації розповів про залучення бізнесу до допомоги медзакладам.

Зробив він це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:

"Завдяки постійній взаємодії усіх рівнів влади ми оперативно мобілізували кошти місцевих бюджетів на Програму протидії коронавірусу.

  • На сесії облради на боротьбу з пандемією передбачили 100 млн грн, з яких уже виділено 29 млн грн на першочергові заходи. Проте, цього недостатньо, аби швидко закрити усі потреби для боротьби з пандемією в регіоні. 
  • З пропозиціями про допомогу лікарням та лікарям Рівне нщини підготуватися до боротьби з епідемією коронавірусу до мене часто звертаються керівники підприємств, представники середнього та малого бізнесу. Заради ефективності Цілодобовий оперативний штаб з протидії коронавірусу при ОДА прагне уникнути зайвих бюрократичних та логістичних кроків та радить бізнесу допомагати безпосередньо лікарням, кожна з яких має власний рахунок.

Тож пропонується наступний алгоритм дій:

  1. Оперативний штаб має повний перелік усіх 105 медичних закладів регіону. 
  2. Бізнес визначається, якій саме лікарні в області має бажання допомогти, та звертається в оперативний штаб для подальшої комунікації з керівником медичного закладу. 
  3. Бізнес визначаєтеся із оптимальним способом надання допомоги: матеріальна – закупівля та передача в лікарні необхідного, чи фінансова – безпосередньо на рахунок певної медустанови.
  4. Головні лікарі не лише озвучують потребу закладів, а й звітують про використання коштів. Цілодобовий оперативний штаб при РОДА має перелік необхідного від кожної лікарні регіону – від засобів дезінфекції та захисту до медичного обладнання. Проте, більш точну та актуальну інформацію, усі бажаючі отримають безпосередньо від головних лікарів.

Наголошую – перш за все, необхідно подбати про захист наших лікарів, адже індивідуальні засоби захисту, хоч і є в наявності, проте можуть швидко закінчитися. Лікарні повинні мати захисні комплекти, респіратори, засоби дезінфекції для бригад невідкладної допомоги, які будуть виїздити на виклик з підозрою на коронавірус, а також для лікарів приймальних та реанімаційних відділень, де потенційно будуть приймати хворих на коронавірус.

Головне зараз – не допустити поширення інфекції у лікарнях. Як показав сумний досвід Італії – дуже багато інфікувалося саме через недостатній захист в лікарнях. Допомагаємо напряму"

Читайте також: Рівне нщина в умовах карантину: що зроблено