Сьогодні іменини святкують Микола, Ілля, Тарас, Валерій, Олександр та Кирило.

МИКОЛА

Ім'я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Учиться добре по всіх предметах. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборюють без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-якою професією, буде добре заробляти.

У колективі простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника в Миколі можуть виявитися риси, що характеризують його як жорстокого й навіть деспотичного начальника. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює свій стан і здатний наламати дрів. Микола легко захоплюється жінками. Жінку, що йому сподобалася, відразу ж запрошує на побачення й через кілька днів може запропонувати їй вийти за нього заміж. Думка навколишніх його при цьому не цікавить. У любові жагучий, але ревнивий.

Здатний багато працювати над благоустроєм свого будинку. Допомагає дружині в куховарстві, ходить за покупками. Дуже любить дітей. Пестить їх, потурає всім їхнім примхам і капризам. Миколі треба бути обережним з алкоголем, тому що він швидко до нього звикає й може стати алкоголіком.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров'я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов'ю!

ІЛЛЯ

Форма давньоєврейського імені Ілія, що означає "сила божа".

Ілля - дуже хазяйновита людина. З дитинства він привчається надавати допомогу батькові й матері у всіх домашніх справах і опановує різноманітними навичками. Ілля може брати участь у будівельних роботах на дачній ділянці, займатися розведенням курей і кроликів, вирощувати врожай у саду й на городі, ремонтувати побутову техніку.

З Іллею не буде особливих проблем, якщо стежити за колом його знайомих, тому що Ілля не дуже розбірливий у виборі друзів і легко піддається поганому впливу. Має гострий розум. У характері Іллі переважають материнські риси. У суперечці запальний, але швидко бере себе в руки й готовий взяти провину на себе. За професією Ілля може бути лікарем, учителем, слідчим, слюсарем.

До створення сім'ї Ілля підходить докладно й по-хазяйськи. Не жениться доти, поки не буде впевнений, що буде здатний своїм заробітком забезпечити сім'ю. Дуже любить дітей. При всій своїй прихильності до сім'ї й будинку любить подорожувати.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

ТАРАС

Давньогрецького походження, означає: неспокійний, бунтар, баламут.

Тарас у дитинстві рухливий і впертий. Він завжди вчинить по-своєму, так що краще не витрачати часу на роз'яснення й наставляння - мовчки вислухає, може навіть згідно кивнути головою, але вперто буде рухатися до поставленої мети.

Серед Тарасів зустрічається багато розумних і талановитих людей, однак їм не завжди вистачає активності, щоб реалізувати свої здатності. Лякаючись потенційних труднощів, вони неохоче беруться за нові справи. У Тараса багато ідей, з якими він ділиться з навколишніми, оскільки сам втілити в життя їх не може. У нього недостатньо розвинене честолюбство, і це теж перешкоджає практичним успіхам. Близьких друзів у Тараса небагато, він більш занурений у світ власних переживань, ніж у події навколишнього світу, але якщо людина йому дуже потрібна, знайде можливість із нею близько познайомитися, однак робить це як би з небажанням. Тарас небагатослівний, вільний час любить проводити біля телевізора, за читанням книг.

Тарасові потрібна дружина, що могла б відшкодувати його природну недостачу ініціативи й працьовитості. Він, можна сказати, розцвіте як сім'янин, якщо дружина виявиться практичною жінкою й візьме на себе більшу частину турбот по господарству.

Тарас же в такому випадку повністю займеться зароблянням грошей, а його участь у домашніх справах буде зводитися головним чином до контролю за витратами дружини. При цьому може проявляти дріб'язковість і скнарість. Часто жениться на розведених жінках, діти від першого шлюбу не зупиняють його. П'є небагато.

ПРИВІТАННЯ

Нині в гарної людини -
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки...
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!!!

ВАЛЕРІЙ

Ім'я походить від латинського слова "валео", що означає "бути здоровим".

Характер Валерія з раннього дитинства доставляє батькам багато хвилювань. Валерій любить рухливі ігри, із задоволенням бігає, лазає по деревах. Для гостроти відчуттів він може перебігти дорогу перед машиною, уночі відправитися в яке-небудь глухе місце в надії зустріти там примару. Такі забави Валерія можуть викликати в батьків головний біль і прискорене серцебиття.

Книги Валерій любить читати відповідні свої неспокійній натурі. Йому подобаються пригоди й фантастика. Валерій - улюбленець батька. З матір'ю відносини рівні. Він вислухує всі її наставляння, не сперечається, але наставляння її виконує не завжди.

У більш старшому віці Валерій наполегливий, серйозно підходить до вибору спеціальності. Має схильність до професій, які дадуть йому можливість поїздити по світу. Валерій легко вступає в контакт із незнайомими людьми. У нього міцна психіка й відсутні які-небудь комплекси в поводженні. Валерій захоплюється спортом. Віддає перевагу єдиноборствам. Йому подобаються роботи в городі й саду. Не відмовиться від можливості мати дачну ділянку, щоб можна було виростити щось своїми руками. Валерієві подобається ходити на закупи по магазинах і на базар.

Ретельно підходить до вибору майбутньої дружини. Валерієві потрібна жінка з багатим духовним світом, акуратна й охайна в побуті. Пошуки супутниці можуть бути тривалими. Не всі дівчини здатні витримати такий відбір, і самі відмовляються від подальших зустрічей, не дочекавшись швидкого рішення. У шлюбі Валерій однолюб і сильно прив'язаний до дружини. З великою ніжністю ставиться до дітей. Не допускає до себе зневажливого відношення. Завжди розраховує хоча б на невелику частку щирої уваги до себе.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих.

ОЛЕКСАНДР 

м'я походить від грецьких слів, "алекс" - захисник і "андрос" - чоловік.

У дитячому віці Олександри нерідко хворіють, але якщо підлітками починають загартовуватися й займатися фізичними вправами, тоді з них виростають міцні й стійкі чоловіки. Олександри завзято домагаються своєї мети. Вони можуть стати на чолі колективу й уміло керувати ним, опираючись при цьому на найбільш здатних людей, довіряючи їм найбільш складні справи. Мають репутацію справедливих людей. Одне з уразливих місць Сашка - слабість до вина. У стані сп'яніння втрачають над собою контроль, починають хизуватися й прагнуть випередити партнерів по застіллю. Але деякі серйозні події в житті рідних і близьких можуть назавжди відвернути Сашка від захоплення спиртним.

У спілкуванні з жінками Олександр намагається не забувати жодної дрібнички - допомогти одягти пальто, подарувати букет квітів, особливо ретельно поголитися перед побаченням, наговорити якнайбільше компліментів - все це стає в нього звичкою. Але найщиріші компліменти не варто приймати занадто серйозно, такий прояв почуттів очікує й інших жінок.

Народжені влітку Олександри особливо сильно люблять дітей, як своїх, так і чужих. Народжені іншої пори року у відносинах з дітьми більше стримані.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

КИРИЛО 

Ім'я давньогрецького походження, зменшувальне від Кір - "пан, владика". За іншим даними, від грецького слова, що означає "сонце".

Маленький Кирило дуже допитливий. Його цікавить буквально все: чому літають літаки, звідки беруться діти, навіщо цвірінчать горобці. Читати починає рано й швидко проковтує всі книги, наявні в будинку, іноді зовсім не розуміючи змісту. Має гарну пам'ять.

З дитинства засвоює правила гарного поводження, і в школі вчителі ставлять його в приклад іншим дітям. Від надмірної позитивності в Кирила можуть виявитися ознаки зазнайства, вона може стати егоїстом. Кирило дуже неохоче буде давати списувати домашні завдання своїм одноліткам. Прагне всюди бути першим - і в навчанні, і в іграх. Ставиться до людей з підвищеною самооцінкою. Любить похизуватися й постійно чекає похвали на свою адресу. У суперечці його в першу чергу цікавить можливість виявити свої знання й здібності, істина для нього на другому місці.

При виборі дружини думає про те, яке вона буде справляти враження на навколишніх. З ревнощами ставиться до знайомих дружини, сам, як правило, не зраджує. Надає допомогу по будинку, але тільки якщо його про це попросять. З тещею перебуває в неприязних відносинах.

ПРИВІТАННЯ 

Щоб Ваше здоров’я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже Вас від біди повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня з Вами буде