Сьогодні іменини святкують Ярема та Феодосій.

ЯРЕМА

Ймовірно, що це ім'я старослов'янського походження. 

Існує теж версія, що ім'я утворене від імені біблейського пророка Єремія (укр), Jeremiasz (пол) (івр. ???????????‎, Йірмія?ху, «Господь звеличить»). З цієї причини ім'я відносять до імен семітського походження, такі як: Ганна, Марія, Давид, Данило, Іван, Хома, Яким та ін. На користь цієї версії також свідчить існування європейських аналогів імені, наприклад англосаксонського походження Jeremy Jeremy (name)[en] (англ) (Джеремі), що також походить від імені біблейського пророка.

Ще одна малоймовірна версія говорить, що ім'я Ярема має кримськотатарське походження

ПРИВІТАННЯ

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зоветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань.
Будьте завжди гарними і молодими,
Бажаними, добрими і простими.
Зажди усміхненими і милими,
Зажди коханими і єдиними.

ФЕОДОСІЙ

Чоловіче ім'я. Давньогрецьке - "богом даний".

З раннього дитинства розташований до інфекційних захворювань; імунітет у нього ослаблений, не відрізняється стійкістю нервова система. Раніше своїх однолітків починає ходити. Рано і дуже болісно ріжуться зубки, це супроводжується високою температурою і нерідко - застудою. Кілька розсіяний, хоче дізнатися все відразу, все спробувати на ходу забуває про те, що його хвилювало секунду тому. Зростає усміхненим і добродушним хлопцем, але дуже образливим. Якщо його потрібно заспокоїти, нагодувати або, одягти на прогулянку, то це можна зробити, лише відволікаючи його увагу.

Таким він залишається і дорослим: якщо йому хочеться на вечерю смаженої картоплі, то можна запропонувати йому манної каші і розписати, яка вона ніжна і смачна, і Феодосії тут же погодиться на цей варіант. Умовити його не становить праці. Однак у серйозних питаннях він не тільки незговірливий, але і непоступливий, переконати його важко, якщо він вибрав і дотримується визначеної позиції, впевнений у своїй правоті.

Феодосії - турботливий батько, балує дітей, багато часу проводить з ними, хоча виховувати їх не вміє і не намагається. Завжди бере ініціативу на себе, але може розраховувати на його тверде плече: він підтримає і допоможе, але, на жаль, найчастіше радою. Як правило, дружина у нього рішуча, самостійна, тверда за характером жінка.

Він однолюб за характером, і та, яка зможе домогтися його любові, буде найщасливішою жінкою. Феодосія потрібно розворушити і в сексуальному відношенні: але якщо він увійде у смак, то буде самим ніжним чоловіком, що в поєднанні з вірністю робить його вельми рідкісним екземпляром.

ПРИВІТАННЯ 

Нині в гарної людини –
Найкрутіші іменини.
Будуть в тебе подарунки,
Привітання й поцілунки.
Я приєднуюсь до всього,
Хай в житті все буде кльово!
Хай здоров'я не підводить,
Й грошенята хай підходять!
Вітаю З Днем ангела!