19 березня близько 19-ї години на спецлінію "101" надійшло повідомленням про пожежу сухостою обабіч дороги на виїзді з міста Рівне в напрямку смт Квасилів.

На місці пожежі працюють вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста та співробітники оперативного-координаційного центру обласного управління ДСНС.

Ситуація під контролем.

Проводяться заходи щодо остаточної ліквідації. Рятувальники закликають рівнян не влаштовувати та не провокувати підпали в екосистемах. Зараз ця проблема є особливо гострою, адже, з настанням теплої погоди, люди почали приводити в порядок після зими свої господарства.

А вітер сприяє швидкому перенесенню вогню. Першими страждають тваринки, які живуть в траві. ДСНС України нагадує, категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю.

 Читайте також: Рятувальники Рівне нщини закликають громадян недопускати пожеж на природі