Сьогодні з Днем ангела вітають Федора, Максима, Олену та Костянтина.

ФЕДІР 

Ім'я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він ніколи не виступає ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. На роботі Федір перебуває на гарному рахунку. Він надійний і докладний. З колегами доброзичливий, у конфлікти не вступає, але відносини обмежуються в основному службовими справами. Після роботи поспішає додому, відмовляючись піти з товаришами по службі випити кружку пива.

У Федора "золоті руки', уміє робити по будинку майже все. Якщо у Федора є машина, то вона в нього завжди буде в повному порядку.

Федір у відносинах з жінками не любить поспіху. Перш ніж запропонувати руку й серце, він повинен переконатися, що вибір його правильний і шлюбні відносини зв'яжуть їх на все життя.

Жінки, що звикли до постійних шанувальників і гарячих визнань, ніколи не зацікавлять його. Випадкові зв'язки в шлюбі малоймовірні. Теща поважає Федора, зважає на його думку.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Перша свіча – за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга – за доброту,
правду і прямоту…
Третя свіча – оберіг
Від всіх негараздів і лих.

МАКСИМ

Ім'я походить від латинського слова "максимус", що означає "найбільший".

У дитинстві Максим не приносить батькам і вчителям ніяких турбот. Він добре вчиться, у нього нормальні відносини з однолітками. Читає різні книги, і в нього розвивається багата уява. Із задоволенням ходить у театр на дитячі спектаклі. У дорослого Максима може не все ладитися.

Йому не вистачає вольових якостей, упевненості в собі, завзятості й напористості. Він позбавлений "пробивних" здатностей і до того ж має звичку у всьому сумніватися. Але незважаючи на ці недоліки, Максим відкритий до спілкування людина. Він доброзичливий, завжди готовий надати допомогу. Намагаючись побачити в людині тільки гарне, Максим погано відрізняє гарних людей від поганих. Не ставить перед собою мети зробити кар'єру, але, захопившись якою-небудь справою, може домогтися значних результатів.

Максими успішно працюють будівельниками. ковалями, фотокореспондентами, учителями. Можуть бути політиками.

Максим рано починає звертати увагу на дівчат. До вступу в шлюб уже має великий досвід спілкування з жінками. Терплячий і не буде квапити дружину, коли вона надовго затримається перед дзеркалом. Здатний перенести й нервовий зрив у дружини, викликаний неприємностями на роботі. Але терпінням його не слід зловживати - воно не безмежне.

Любить спілкуватися з дітьми. Охоче водить їх у дитячий садок і на прогулянки, читає їм казки й допомагає робити уроки. З батьками дружини відносини складаються благополучно. У шлюбі вірний.

ПРИВІТАННЯ

Ти вір в життя і будь собою.
Хай час летить собі, а ти,
Як сонце ранньою весною,
Цвіти промінням золотим.
І хай в очах твоїх відкритих
Нестримна молодість буя,
І хай несе тебе по світу
Життя бурхлива течія.
І завжди ангел-хоронитель
Тебе боронить від біди,
Ти просто вмій життю радіти
Й по ньому з усмішкою йди!

ОЛЕНА

Слово догречеського походження, тлумачення неясне, можливо означає "вибрана, світла".

Маленька Олена любить казки. Тримається дещо замкнуто, серед дітей тримається відокремлено, живе своїм внутрішнім світом. Дуже довірлива, але якщо хто скористається цією її якістю й обдурить її, то Олена неодмінно покарає ошуканця, виявивши при цьому неабияку винахідливість. Доброта Олени не носить активного характеру.

Вона може підібрати на вулиці бездомного щеняту, принести його додому, але якщо її батьки зажадають позбутися від цього "брудного чудовиська", не проявить твердості й підкориться. Легко захоплюється якою-небудь справою. Намагається в'язати, шити, вишивати.Їй подобається краса в речах. Уроки вчить час від часу, але, маючи гарну пам'ять, устигає по всіх предметах. Характером більше схожа на батька. Замолоду робить враження замкнутої й соромливої, але при більш близькому знайомстві можна побачити в ній життєрадісну, емоційну натуру з багатою фантазією. Найбільших успіхів Олена домагається в професіях, де потрібне вміння спілкуватися з людьми.

Любовне почуття найчастіше в Олени проявляється разом зі співчуттям і жалем до людини, що потребує допомоги. Навряд чи вийде заміж за багату людину, віддасть перевагу людині, яку пошкодує. Приносячись себе в жертву, Олена чекає й такого ж відношення до себе.

Вона чекає повної самовіддачі, болісно ставиться до того, що віднімає в неї чоловіка - друзів, роботи, захоплень. Поглинена своїми щиросердечними переживаннями, байдужа до побутових проблем, обходиться лише необхідним. У родині створює атмосферу миру й спокою. Домувальниця й турботлива мати.

ПРИВІТАННЯ

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у тебе іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось лиш одного.

КОСТЯНТИН 

В основі цього імені латинський корінь, що означає "стійкий, постійний".

У дитинстві дуже боязкий, постійно перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи зажадає від Костянтина значних зусиль і буде коштувати батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться від комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, але всі вони перевірені часом. Костянтин - відповідальний і сумлінний працівник. Своїй справі віддає всю душу. З підлеглими делікатнийі, його накази більше схожі на прохання. Може засмучуватись через дріб'язки.

У Костянтина тонке чуття на прекрасне. Він здатний побачити в людині ледь помітні чесноти й відкрити їх іншим. У той же час Костянтин може захопитися яскравою й ефектною жінкою, домагатися її розташування. Оженившись на такій жінці й виявивши її щиросердечну й моральну порожнечу, швидко байдужіє у своїх почуттях. Розлучення переносить важко. Насторожено ставиться до тещі. Дружить із дорослими дітьми.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.