РОДА
Відсьогодні обласні, районні та міські лікарні припиняють планові операції та консультації, окрім невідкладної та ургентної допомоги. Хворим із ускладненими патологіями потрібно мати направлення від сімейного лікаря або медичної установи.

 Первинка в звичному режимі, вторинна допомога з обмеженнями. Під час звернення до лікувального закладу відвідувачі повинні мати засоби індивідуального захисту, зокрема, маску. Таких обмежень необхідно дотримуватися, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції.

Усі поліклініки та центри первинної медико-санітарної допомоги області на час карантину до 3 квітня будуть працювати в штатному режимі. Проте, відмінені диспансерні огляди.

Сімейні лікарі будуть приймати, як звичайно, але в лікарнях просять не нехтувати масками під час відвідувань, особливо, якщо пацієнт прийшов на прийом з ознаками хвороби. А ще на первинній ланці пацієнтам порадили звертатися до лікарні лише у разі крайньої необхідності. Краще не наражати себе та інших на небезпеку. Отримати консультацію лікаря можна або в телефонному режимі, або ж онлайн.

Травмпункти та невідкладна допомога працює у штатному режимі.

Нагадаємо, такі заходи вживаються з метою попередження поширення коронавірусної інфекції та зменшення ризику, пов'язаного з інфікуванням COVID-19 як населення Рівне нської області, так і медиків.

Крім того, Урядом доручено максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Читайте також: У Рівному обмежили пільгові перевезення у транспорті