На Сарненщині під час пожежі матір з сином отримали термічні опіки. Рятувальники застерігають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті.

17 березня о 19:57 на спецлінію «101» надійшло повідомлення про загоряння житлового будинку за адресою: село Рудня-Карпилівська Сарненського району.

На місці рятувальники встановили, що вогнем повністю охоплено дах та перекриття по усій площі цегляного житлового будинку. Усе свідчило про пізнє виявлення пожежі.

На повне гасіння пожежі витратили близько двох годин.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дах та перекриття по всій площі будинку та речі домашнього вжитку. Врятовано поруч розташовану дерев’яну господарчу будівлю.

Власниця будинку 1955 року народження пенсіонерка, доставлена в приймальне відділення Сарненської ЦРЛ з діагнозом: гіпертонічний криз та 10 % опіків тіла ІІ ступеню, опіки дихальних шляхів.

Син власниці будинку 1995 року народження інвалід І-А групи, доставлений в приймальне відділення Сарненської ЦРЛ з діагнозом: термічний опік обличчя, вушних раковин шиї, тильної поверхні обох кистей І-ІІ ступенів 2%.

Причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

Рятувальники Рівне нщини закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

- не паліть у ліжку;
- слідкуйте за станом та справністю електромережі;
- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими електропобутові прилади;
- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
- при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Читайте також: На Дубровиччині пожежа спалахнула у житловому будинку