Рівненчани за старою традицією продовжують після роботи на городах спалювати сухе бадилля, а також підпалюють стерню чи сміття. Пожежники усе це гасять і повторюють - відкритий вогонь може призвести до великої біди.

16 березня рятувальники рівненського гарнізону ДСНС ліквідовували окремі осередки загорань сухої трави та чагарників поблизу села Люхча Сарненського району, села Заболоття Володимирецького району, в місті Дубно по вулиці Монастирській та в місті Рівне поблизу колишнього цегельного заводу.

У всіх випадках була загроза розповсюдження вогню на приватні житлові будинки, транспортні засоби, лісовий масив та місцеве кладовище. Осередки пожеж були ліквідовані, а поширення вогню зупинено.

Жертв та постраждалих не має. Причини загорань встановлюються.

Тож, зважаючи на збільшення кількості таких загорянь, Служба порятунку Рівне нщини закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Нагадаємо, лише цими вихідними поблизу Рівного рятувальники ліквідовували масштабне загоряння сухої трави та очерету.