Поганий зір не привід закривати очі на неякісний візаж. Під окулярами недоліки не приховати. Спеціальна оптика, навпаки, приверне увагу співрозмовника. Щоб виглядати чарівно, приділіть трохи часу собі і вивчіть поради, як підібрати макіяж під окуляри.

Спочатку зволоження

Шкіра навколо очей потребує додаткового зволоження. Якщо ви давно носите окуляри, то помічали свербіж і бажання потерти повіки протягом дня. Правильно підібраний догляд для ніжних ділянок допоможе зберегти макіяж на весь день. Шкіру навколо очей не варто густо замазувати тональним кремом. Надлишки віддрукуються на оправі. У гіршому випадку на вилицях залишаться розводи, змащені дужками.

Кращим варіантом маскування недосконалостей під окулярами буде:

  • зволожуюча сироватка;
  • точково нанесений консилер;
  • легкий BB-крем.

Не потрібно припудрювати повіки і область навколо них. Легке сяйво BB-крему забезпечить здоровий вигляд.

Акцент на брови

Чудовий вигин брів Міранди Прістлі, що виглядає над стильною оправою, є зразком добре підібраного макіяжу. Вивчивши фото з фільму «Диявол носить Prada», зверніть увагу, що візажист використовує м'які, сірі відтінки на рухомих століттях, без контрастної підводки, а брови робить акцентними чіткими лініями. Той же прийом використовує Евеліна Хромченко, коли вибирає оправу, що оголяє надбрівні дуги. Візажисти радять уникати збігу відтінку брів з кольором оправи. Форму вигину відмінно підкреслить гра на контрасті. Грайливий куточок виділіть за допомогою точки світлих тіней під лінією росту брів. Ретельно розтушуйте.

При короткозорості

Оптика, вирішальна проблема короткозорості, візуально зменшує очі. Лінзи створюють відблиски, які роблять повіку плоскою. Додати структурності допоможуть сухі тіні, нанесені на вологу кремову основу. Правильно підібраний макіяж повинен «витягати» очі з-під лінзів. Як цього добитися, пояснює візажист: Чіткі, графічні лінії і стрілки ще більше зменшують очі за скельцями окулярів. Відмовтеся від них. Тіні повинні бути світлими, пастельних відтінків і сяючою текстурою. Обов'язково добре розтушовуйте! Від перламутрових і блискучих текстур краще відмовтеся. Вони будуть створювати додаткове заломлення світла. Не шкодуйте туш - густо фарбуйте і верхні, і нижні вії. Якщо вирішили обійтися без тіней, стежте, щоб вії були ретельно профарбовані від коренів до кінчиків. Виняток з підведенням можуть дозволити дівчата з виразним круглим розрізом очей.

При далекозорості

Очі під коригуючими скельцями збільшуються. Макіяж буде виглядати яскравіше, ніж є насправді. Візажисти радять:

  • Уникайте темних тіней. Прийом smoky eyes протипоказаний.
  • Використовуйте монохромну палітру.
  • Вчіться акуратно і чітко малювати стрілки.
  • Профарбовуйте тільки верхні вії.
  • Під окуляри не варто вибирати подовжуючу туш.
  • Оправа визначає колірну гамму

Колірна гамма макіяжу підбирається виходячи з окраси оправи. Ніщо так радикально не змінює зовнішність жіночого обличчя, як окуляри в роговій оправі. Візажист рекомендує вибирати універсальну форму в стилі Ray Ban Wayfarer. Вона всім підходить і не обмежує в макіяжі. На думку візажистів, яскраві різнокольорові окуляри не потребують тінях, досить густо нафарбувати вії і вибрати акцент на губах. Чорні ж, навпаки, варто підкреслити пісочним відтінками, а вії фарбувати коричневою тушшю. Щоб визначити, який макіяж підібрати сьогодні, спирайтеся на форму і колір обраної оправи. Вона підкаже, які потрібні тіні і чи варто яскраво фарбувати губи. Ідеально доглянуті брови - половина успіху. Приділяйте їм багато уваги, так як часто це головний акцент.