Ходити до церкви чи дивитися трансляцію богослужінь в онлайн режимі. Саме такий вибір постає перед жителями області. Сьогодні на спеціальному засіданні міжцерковної ради вирішували чи обмежувати богослужіння та як зменшити вплив коронавірусу на тих людей, які ходять молитися до різних релігійних конфесій.

З 12 березня Уряд оголосив всеукраїнський карантин у зв'язку з епідемією коронавірусу у світі. Влада вирішила спрацювати на випередження і рекомендувати утриматись від масових зібрань де кількість присутніх перевищує 200 осіб. В тому числі богослужінь.

- Ми сьогодні зібрали по перше проінформувати і закликати допомогти щоби якраз влада і громада працювала в цьому плані в унісон для того щоб унеможливлювати пандемію. Ця постанова до виконання обов'язкова є відповідальність за правопорушення встановлена кодексом але знову ж таки як буде відбуватись ця перевірка на сьогоднішній день це дуже великий виклик, - каже заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Гемберг.

Незважаючи на заборону, не всі релігійні конфесії готові утриматись від богослужінь і вважають що саме молитва допоможе побороти вірус.

- Церква повинна не те що відміняти а посилювати свою молитву тому в нас буде все як було і крім того будемо добавляти особливі молитви на літургіях за хворих цією страшною хворобою, - каже Єпископ Рівне нський і Сарненський ПЦУ Гавриїл.

Використання сучасних технологій як вихід з ситуації. Принаймні таку практику планують використовувати частина релігійних громад.

- В євангельських церквах є практика проведення домашніх церков, он лайн трансляція, малі домашні групи. Звісно будуть проводитись богослужіння і на базі церковних приміщень але буде дана рекомендація для вірян якось можливо меншими потоками приходити до церкви. Питання здоров'я безпеки життя наших вірян воно стоїть в першу чергу. Коли Бог дає віру - Бог не забирає розум. Ми маємо користуватись і вірою і разом з тим розумом. мудрістю. Бог дав мудрість робити ті чи інші кроки тому дане рішення ми абсолютно спокійно сприйняли і вважаю що в певній мірі зможемо його виконати, - каже ректор Рівне нської Духовної семінарії Української Церкви християн віри євангельської Олександр Третяк.

Читайте також: Карантин у Рівному: батьки обурені через закриття садочків, а в аптеках немає масок