Сьогодні з іменинами вітають Антоніну, Антона, Давида та Мар'яну.

АНТОНІНА

Це ім'я являє собою жіночу форму від імені Антон.

У дитячому віці в дівчинки Антоніни виявляються схильності керувати й командувати. Їй подобається бути вихователькою для маленьких дітей, і вони їй із задоволенням підкоряються. Вона добра, великодушно "прощає" витівки своїх підшефних.

Дорослі довіряють Антоніні маленьких дітей, і вона не обманює довіри. Удома Антоніна-перша мамина помічниця. Вона доглядає за молодшими братиками й сестричками, здатна приготувати смачний обід, зробити прибирання у квартирі, сходити в магазин за покупками. Навчання дається Антоніні не без труду, але вона відповідальна, завзяті й гарні оцінки в неї не рідкість. Може одержати спеціальність учителя, вихователя, лікаря, кравчині. Має непогані організаторські здібності, але на посаді керівника в неї можуть виявлятися деспотичні риси.

Антоніну постійно оточує безліч шанувальників, і у відносинах з ними вона безтурботна й не затруднює себе тим, щоб бути вірною комусь одному. Вийшовши заміж, перетворюється в зразкову охоронницю сімейного вогнища. Всі сили й помисли її спрямовані на забезпечення щастя й статку в родині. Вона чуйна й добра, у неї багато подруг.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі...
Перша свіча - за любов:
Даруй її знов і знов.
Друга - за доброту,
правду і прямоту...
Третя свіча - оберіг
Від всіх негараздів і лих

АНТОН

Це ім'я, імовірно, пішло від давньоримського імені Антоній, що означає "вступаючий у бій".

Маленькою дитиною Антон чарівний і відразу ж розташовує до себе. Ці якості зберігаються в нього на все життя. Основні риси характеру Антона багато в чому схожі з характером матері, але основною опорою в дитинстві для нього є батько. До батьків Антон ставиться завжди з любов'ю й повагою.

Під час навчання в школі Антон не відзначається успіхами й у загальній масі учнів непомітний. Але якщо Антон після школи вирішить продовжити освіту, тоді він перетворюється прямо на очах: буде багато займатися й добре здавати іспити. Не боїться роботи, охоче береться за будь-які справи й у підсумку вміло справляється з ними. На роботі він стане майстром своєї справи, може стати і талановитим ученим. Любить книги й читає їх з величезним задоволенням.

Антон у відносинах з жінками імпульсивний, почуття іноді беруть гору над розумом, і тоді він може нанести образу близькій людині, але доброта й лагідність дозволяють уникати йому серйозних конфліктів.

До вступу в шлюб Антон ставиться з усією серйозністю.

ПРИВІТАННЯ

Хай Ангел на іменини
Здійснить всі бажання,
Несе щастя щохвилини,
Успіх й процвітання.
Радістю життя вквітчає
І додасть здоров‘я,
Мудрістю благословляє,
Добром і любов‘ю!

ДАВИД

У перекладі з давньоєврейського означає - улюблений. Характер гордий, наполегливий, прагматичний. Давиди товариські, оточені друзями, але саме через них мають багато неприємностей. Схожі на матір. Мають незвичайну фізичну силу.

Не виносять неправди, можуть розлютитись, але відразу швидко відходять, зла не тримають. "Зимові" - гарні спортсмени (борці, боксери), домагаються непоганих результатів. У деяких з них у спорті проходить все життя. "Літні" - люди незвичайно добрі, обожнюють дітей, та й самі народжуються в багатодітній сім'ї. Дуже працьовиті. Освоюють професії інженерів, тренерів, адміністраторів, художників, кухарів, закрійників, фрезерувальників, ювелірів. У першому шлюбі виникають проблеми, другий більш вдалий. Володіють даром переконувати, ніколи нічого не обіцяють, якщо не можуть зробити.

Люблять великих собак. Намагаються подолати свої недоліки - і цілком успішно. Добре готують. Це ім'я з давньоєврейської перекладається як "улюблений". У російськиї святцях заступником імені вважається Давид Солунський (Фессалонікійський), пустельник.

Преподобний Давид спочатку підвизався в монастирі Пафнутія Боровського, потім на довгі роки зволів залишитися в самоті, відмовившись від мирської суєти й підносячись молитвами до Бога, заклинаючи Його відгородити від різного роду втіх і людських проблем. Жив він на милостиню парафіян, однак уникав зустрічей з ними.

В 1515 році став засновником Вознесенсько-Давидовської пустелі, що розташовувалася на ріці Лопасні, в 23 верстах від Серпухова. Помер преподобний в 1520 році.

Власник цього імені неприступно гордий і не прощає навіть самої маленької неправди, тому, намірившись йому збрехати, варто гарненько подумати.

Давиди сильно прив'язані до сімейного вогнища й намагаються як можна більше допомагати своїм прекрасним супутницям. Ці люди, як правило, чудово готують і зможуть заткнути за пояс навіть досвідчену господарку.

ПРИВІТАННЯ

Яскраве сонечко всміхається Тобі,
А стежку застеляють ніжні квіти.
У небі хмаринки ніжно-голубі,
І усмішкою вабить літо.
І Ти, мов квіточка ясна,
В цей світлий день святкуєш іменини.
Чарівна усмішка Твоя
Дарує радість щохвилини.

МАР'ЯНА

Значення і походження імені: за однією з версій, ім'я походить від злиття двох імен - Марія та Анна, що означає «відкинута благодать» або «сумна грація». За іншою версією, Маріанна або Маріана є жіночою формою імені Маріан (Мар'ян), що в перекладі з латині означає «морський».

Вся енергетика імені Маріанна або Мар'яна просякнута пристрасністю і схильністю до душевного надриву. У дитинстві і в колі близьких, де вона ще не Маріанна, а Мар'янка, її імпульсивність може мати більш легкий вихід. Проте можливі шишки, пов'язані з гострим самолюбством і дуже емоційним характером, найчастіше змушують її вчитися тримати себе в руках. Але навіть якщо дитинство проходить в тепличних умовах, де на ексцентричні витівки Маріанни дивляться з розчуленням, у дорослому житті конфлікт все одно не уникнути.

Тут і криється головна небезпека, оскільки намагатися придушити емоції – це все одно що пальцем стримувати тиск у паровому котлі. Ще гірше, коли розпещена Маріанна навіть не намагається стримувати свої почуття, адже мало шансів, що люди навколо неї будуть володіти ангельським терпінням і дозволять безкарно ускладнювати собі життя конфліктами з нею. І той і інший варіант занадто далекі від поняття щастя, однак виправити ситуацію насправді не так вже й складно.

У спілкуванні з Мар'яною порада проста – більше довіряйте логіці і менше почуттям. Втім, притаманна їй пристрасність робить Маріанну чуйною і співчутливою людиною, правда, взявшись надати вам допомогу, вона вже може і не випустити вас з-під своєї опіки.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.