Сьогодні іменини святкують Іван та Микола.

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Вітаючи Тебе сьогодні,
Сказати хочу знов і знов,
Нехай завжди живуть з Тобою
Надія, Віра та Любов.
Хай добрий Ангел із небес
Боронить і не розчарує,
І дивних тисячі чудес
В житті твоїм Тобі дарує.

МИКОЛА

Ім'я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Учиться добре по всіх предметах. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборюють без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-якою професією, буде добре заробляти.

У колективі простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника в Миколі можуть виявитися риси, що характеризують його як жорстокого й навіть деспотичного начальника. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює свій стан і здатний наламати дрів. Микола легко захоплюється жінками. Жінку, що йому сподобалася, відразу ж запрошує на побачення й через кілька днів може запропонувати їй вийти за нього заміж. Думка навколишніх його при цьому не цікавить. У любові жагучий, але ревнивий.

Здатний багато працювати над благоустроєм свого будинку. Допомагає дружині в куховарстві, ходить за покупками. Дуже любить дітей. Пестить їх, потурає всім їхнім примхам і капризам. Миколі треба бути обережним з алкоголем, тому що він швидко до нього звикає й може стати алкоголіком.

ПРИВІТАННЯ 

Хай ангел життя твоє оберігає,
Біда нехай тебе не знає,
Хай горе від тебе біжить,
Друзі нехай не кривдять.
І що б усім ворогам на зло
Тобі завжди у всьому везло!