"Торгівля триває, ми не збираємось звідси йти!". Підприємці рівненського ринку на Замковій обурені поширеною інформацією у ЗМІ. Нещодавно у кінці базару почали зносити кіоски. Готують територію для зведення багатоповерхівок. Втім поки це лише на частині площі. На іншій і далі триває торгівля. Продавці обурені бо покупців поменшало. Останні мовляв, думають, що ринок вже руйнують остаточно.

Кіоски зносять, а поруч триває торгівля. Підприємці ринку на Замковій запевняють, нікуди вони не ділись. Як торгували так і торгують.

Люди стараються вже давно, я не знаю кому вигідно знищувати такий бізнес. У всіх європейських країнах є ринок і всі стараються щоб він був у центрі, - говорить продавчиня ринку Тетяна.

Ринок є і ще певний час існуватиме. У кінці почали зносити кіоски, у яких давно не здійснювалась торгівля.

Не було торгуючих, багато років це вже була вільна зона за яку ми платили оренду, не отримуючи ніяких коштів. Ринок буде однозначно. Ще довго, поки буде вестись будівництво. Тому ми не закрили ринок. Хоча простіше було це робити на очищеній території. Завести 6 кранів і почати роботи. але ми не можемо жертвувати людьми і тому ми будемо забудовувати ринок поетапно, - розповідає директор речового ринку Володимир Рабінюк.

Поки триває перший етап забудови. За два тижні планують знести відведені кіоски. Підприємців звідти переселили на інші торгові місця. На даній території планують звести кілька багатоповерхівок та торговий центр. Підприємці, які продовжують вести торгівлю на ринку, не дуже радіють таким змінам.

Якісь дома построять, внизу будуть магазини, вони будуть великі гроші коштувати. Зараз ми платимо багато, а там буде ще більше. Люди вже не будуть йти сюди, як і раніше. Бо йшли люди на базар. а зараз дома будуть - хто зайде, хто не зайде. Підземка виграє, - каже продавчиня ринку Тамара.

Додають, покупців мало, а через будівельні роботи взагалі поменшає.

Я і так по 20 - 30 гривень заробляю, щоб тільки оренду заплатити. Хоч би розпродати, не береш товару бо немає продажів.

Втім з ринку втікати не збираються. Кажуть, торгувати будуть і далі бо втрачати свої місця не хочуть.

Ми нічого не вмієм як торгувати, вже вік за 50 - ніхто тебе не хоче нікуди брати, вже й держися за це місце. Як буде далі - невідомо, - розповідає продавець ринку Олег.

Наразі ринок на Замковій зменшиться на третину. Будівництво першої черги розпочнеться від стадіону "Авангард". Там зведуть 5 будинків, серед них торговий центр. Всім бажаючим запропонують місця там. Але до того часу торгівля і далі буде вестись на ринку.

Читайте також: замість природи - сміття: діти вжахнулися кількості непотребу навколо свого села на Рівне нщині