фото ілюстративне
У понеділок, 9 березня, ціна на нафту на азійських ринках обвалилась на більш ніж 31 % на початку торгів у понеділок. Це сталося після того, як у п’ятницю країни ОПЕК не змогли домовитись з іншими виробниками нафти про скорочення видобутку. На тлі падіння котирувань нафти почав падати курс рубля.

Так, вартість нафти на азійських ринках 9 березня на початку торгів обвалилася на понад 31%. Ціна на нафту Brent упала до $31,02 за барель на початку торгів і до ранку встановилася на рівні $32,6. Водночас ціна на нафту WTI після відкриття торгів 9 березня впала на 27% - до $30.

За інформацією Bloomberg, нинішнє падіння ціни на нафту є найбільшим після 1991 року - з часів війни у Перській затоці. Інвестиційний банк Goldman Sachs прогнозує, що вартість нафти може впасти й до $20. 

У Росії відмовилися скорочувати виробництво нафти у відповідь на знижений через коронавірус попит. У відповідь Саудівська Аравія ще сильніше знизила ціни щоб повернути собі частку ринку і натиснути на Росію. 

Обвалення цін на нафту спричинило здешевшення російського рубля - 9 березня вартість долара на ринку Forex зросла на 3,93 руб. до 72,8руб/$, вартість євро - на 4,89 руб. до 82,9 руб/$.

Читайте також: Путівки стрімко падають у ціні