фото ілюстративне
Близько мільярда євро на місяць – такі збитки несе туристична галузь в країнах Європи через поширення коронавірусу, про що повідомив Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Террі Бретон.

За даними Єврокомісії, внаслідок коронавірусу у січні-лютому поточного року до Європи не прибули до 250 тисяч китайських туристів, а це – втрата близько 2 мільйонів днів проживання в готелях. І це тільки початок, адже саме з приходом весни туристи чи не найактивніше починають бронювати путівки, номери в готелях, готелі, авіаквитки. Наразі ж, налякані коронавірусом туристи, зокрема і українські, змінюють свої плани, скасовують поїздки, і схоже, що нинішній рік стане дуже непростим для туристичної галузі.

Мінус 22 млрд євро через відсутність туристів з Китаю

Серед європейських країн найбільші втрати у туристичній галузі припадуть на Італію, яка наразі є епіцентром спалаху коронавірусу в Європі (1694 людей інфіковано, 83 пацієнти одужали, померли 34). За оцінками експертів, за 7-8 місяців збитки можуть сягати 50 мільйонів євро, повідомляє четверта студія. На березень вже скасовано майже 90% бронювань, і в цілому кількість бронювань знизилася на кожен місяць аж до червня.

 Читайте також: Темношкірий футболіст не гратиме у "Вересі"