Сьогодні іменини святкують Антон, Іван, Кузьма, Михайло, Микола, Олександр та Сергій.

АНТОН

Це ім'я, імовірно, пішло від давньоримського імені Антоній, що означає "вступаючий у бій".

Маленькою дитиною Антон чарівний і відразу ж розташовує до себе. Ці якості зберігаються в нього на все життя. Основні риси характеру Антона багато в чому схожі з характером матері, але основною опорою в дитинстві для нього є батько. До батьків Антон ставиться завжди з любов'ю й повагою.

Під час навчання в школі Антон не відзначається успіхами й у загальній масі учнів непомітний. Але якщо Антон після школи вирішить продовжити освіту, тоді він перетворюється прямо на очах: буде багато займатися й добре здавати іспити. Не боїться роботи, охоче береться за будь-які справи й у підсумку вміло справляється з ними. На роботі він стане майстром своєї справи, може стати і талановитим ученим. Любить книги й читає їх з величезним задоволенням.

Антон у відносинах з жінками імпульсивний, почуття іноді беруть гору над розумом, і тоді він може нанести образу близькій людині, але доброта й лагідність дозволяють уникати йому серйозних конфліктів.

До вступу в шлюб Антон ставиться з усією серйозністю.

ПРИВІТАННЯ

Бажаю людськoї пoшани.
Здорoв'я міцногo,
Кoхання палкoго.
Щоб дoля твoя,
Мов казка була.
Щoб серце співало,
Всяке лихo миналo.
Щоб ангел охорoняв,
Твoю душу і тілo.
А Гoсподь щoб тобі пoсилав,
Усе те, чoго ти прoсила.

ІВАН

Це ім'я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім'ям можуть мати самий різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, можуть бути непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе сполучення найрізноманітніших якостей: сили й слабості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

Мають надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей самих різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті назустріч усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишаються осторонь. Жінці, що вирішила зв'язати свою долю з Іваном, треба пам'ятати, що її буде чекати відчайдушне життя. Будинок завжди буде відкритий, вервечка гостей ніколи не буде перериватися.

Іван довірливий і чуйний. Він гнучкий, але може бути й упертим, якщо справа торкнеться його кревних інтересів. Дорожить шлюбом, але може захопитися однієї з подружок дружини.

Не ревнивий. Але на залицяння за своєю дружиною може відреагувати непередбаченим чином. У домашнім господарстві роботу ділить на чоловічу й жіночу й свою частину справ виконує без нагадувань. Діти дуже люблять батьків, що носять ім'я Іван.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тoж молитву твoю чув,
І на твoї іменини,
Вже дарує щoхвилини:
Пуд здoрoв'я і пуд віри,
Кілограмів стo надії,
Фунтів мільйон любoві,
І кoхання не на слoві,
А каратів так відерце,
Радoсті у ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І дoбра у вашу вдачу!

КУЗЬМА

У перекладі із грецького Кузьма (Косма) означає "прикрасу". Святим заступником є преподобний Косма Маїумський, Святоградець. Ще цю біблійну особистість називають творцем канонів у славу Добродії. На Русі широко відомий і святий Косма Яхромський, чиї іменини відзначаються 3 березня. Ще отроком, він став свідком чудесного зцілення. Ікона Успенія Божої Матері сіяла Божественним світлом і чувся чудесний голос. Цей голос повелів Космі залишити мир і прийняти постриг. На честь чудесної ікони Косма заснував обитель Успенія Божої Матері і став служити.

Він приймав мандрівників, відвідував хворих, зціляючи молитвою й несучи розраду. Навіть закоренілі грішники каялися й очищалися духом, коли святий Косма звертався до них з добрим словом. Мощі його спочивають у заснованій ним, обителі й мають чудесну силу зцілення.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел завжди тебе вберігає,
І в усьому, завжди, тобі допомагає!
Хай тобі Господь із неба,
Додає усе що треба.
Щоб добре серце мала,
І усім допомагала,
Розцвітала, багатіла,
І з роками молоділа.
Друзі щоб добра бажали,
На роботі поважали,
Щоби жити було мило,
Щоб завжди була щаслива!

МИХАЙЛО 

Ім'я походить від давньоєврейського імені Мікаель, що означає "рівний, подібний до Бога".

Із хлопчиком Михайлом у вчителів і батьків проблем, як правило, не буває. Він намагається все робити добре й вчасно. Може брати участь у спортивних іграх разом зі своїми друзями й співати в дитячому хорі. Михайлові властивий логічний склад розуму. У незнайомій обстановці орієнтується швидко. Болісно сприймає критичні зауваження. Він може одержати будь-яку спеціальність: учителя, юриста, токаря, водія. З Михаилов виходять гарні керівники найвищого рівня. Вдається їм кар'єра й на військовій службі. Михайло легкий у спілкуванні, незлопам'ятний. Любить возитися з кішками й собаками. Із задоволенням проведе час на садовій ділянці.

У жінці Михайла приваблює м'якість і відхідливість. Дуже добрий у відносинах з дітьми, не може ні в чому їм відмовити, балує дорогими іграшками, приділяє весь свій вільний час. З увагою ставиться до батьків, доглядає за ними, капризи старих його не дратують. П'є мало. За столом поводиться вільно. багато жартує, любить співати пісні. Сп'янівши, стає сентиментальним.

ПРИВІТАННЯ

Веселись, адже сьогодні твій день!
Радій, адже Ангел тебе вберігає!
Щастя й радість тобі дарує лишень,
Тож негода тебе не підстерігає.
Отримуй натхнення від кожної миті,
Удачу свою лови сміливо за хвіст,
Мрій про найбільші скарби у світі,
Роби лише те, до чого маєш хист.

МИКОЛА

Ім'я походить від давньогрецького імені Ніколаос, що перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Учиться добре по всіх предметах. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборюють без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-якою професією, буде добре заробляти.

У колективі простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника в Миколі можуть виявитися риси, що характеризують його як жорстокого й навіть деспотичного начальника. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює свій стан і здатний наламати дрів. Микола легко захоплюється жінками. Жінку, що йому сподобалася, відразу ж запрошує на побачення й через кілька днів може запропонувати їй вийти за нього заміж. Думка навколишніх його при цьому не цікавить. У любові жагучий, але ревнивий.

Здатний багато працювати над благоустроєм свого будинку. Допомагає дружині в куховарстві, ходить за покупками. Дуже любить дітей. Пестить їх, потурає всім їхнім примхам і капризам. Миколі треба бути обережним з алкоголем, тому що він швидко до нього звикає й може стати алкоголіком.

ПРИВІТАННЯ 

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.

ОЛЕКСАНДР 

Ім'я походить від грецьких слів, "алекс" - захисник і "андрос" - чоловік.

У дитячому віці Олександри нерідко хворіють, але якщо підлітками починають загартовуватися й займатися фізичними вправами, тоді з них виростають міцні й стійкі чоловіки. Олександри завзято домагаються своєї мети. Вони можуть стати на чолі колективу й уміло керувати ним, опираючись при цьому на найбільш здатних людей, довіряючи їм найбільш складні справи. Мають репутацію справедливих людей. Одне з уразливих місць Сашка - слабість до вина. У стані сп'яніння втрачають над собою контроль, починають хизуватися й прагнуть випередити партнерів по застіллю. Але деякі серйозні події в житті рідних і близьких можуть назавжди відвернути Сашка від захоплення спиртним.

У спілкуванні з жінками Олександр намагається не забувати жодної дрібнички - допомогти одягти пальто, подарувати букет квітів, особливо ретельно поголитися перед побаченням, наговорити якнайбільше компліментів - все це стає в нього звичкою. Але найщиріші компліменти не варто приймати занадто серйозно, такий прояв почуттів очікує й інших жінок.

Народжені влітку Олександри особливо сильно люблять дітей, як своїх, так і чужих. Народжені іншої пори року у відносинах з дітьми більше стримані.

Складними натурами є Олександри по батькові Миколайович, Владиславович, Дмитрович, Олегович, Борисович, Семенович.

ПРИВІТАННЯ

У цей святковий день приймай найкращі побажання
Душевного тепла, добра, краси й любові,
А ще – нехай здійсняться сподівання,
Щоб рідні та близькі були здорові.
Ти з Ангелом Хранителем своїм
Дружи всім серцем, довіряй секрети,
І вір в дива чудесні разом з ним,
Так не потрапиш ти у злі тенета!

СЕРГІЙ

Ім'я походить від римського родового імені Сергіус, що означає "високий, вельмишановний".

У дитинстві Сергій - слабкий і хворобливий хлопчик. З віком він стає більш міцним, починає займатися спортом. У його характері усе сильніше проявляються мужні риси. Сергій віддає перевагу енергійним діям , але в нього також зберігається здатність і до співпереживання. У роботі Сергій проявляє сумлінність, обов'язковість, завжди виконує свої обіцянки і йому не треба двічі нагадувати про щось. Свою думку про навколишніх воліє тримати при собі. Серед захоплень на першому місці музика й кіно. Бере участь у художній самодіяльності. Сергії часто стають акторами, композиторами, художниками.

З рідними й близькими Сергій покладливий і згідливий, турботливий у відносинах зі своїми батьками. Намагається поводитися так, щоб випадково не нанести образу навколишнім. Зі своїми проблемами Сергій справляється поодинці, не присвячуючи навколишніх у свої щиросердечні переживання.

Сергія приваблюють спокійні й ласкаві жінки. Дуже охоче бере участь у господарських справах по будинку. Майстер на всі руки. Лідерством в сім'ї готовий поступитися дружині, але у важливих питаннях готовий відстоювати свою точку зору. Серед друзів любить розповідати анекдоти. П'яніє повільно.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!