На Рівненщині люди продовжують нарікати на заблоковані українські канали на супутнику. Кажуть, платити за розкодування не будуть. Бо нічим. Альтернатива у кожного своя. Хтось дивиться Т2, інші користуються інтернетом, а хтось принципово лише російське на супутнику. Нарікання на заблоковані канали дійшли й до Києва. Нещодавно у ЗМІ поширилась інформація, що супутник розкодують. Чи станеться це - дивіться далі у сюжеті.

Василь не приховує свого обурення. Українські канали на супутнику закодовані. Платити аби вони стали доступні - не збирається.

Викиньте цю антену - купіть другу антену. І що далі? Але ж я гроші вложив.

На будинку у пані Галини дві "тарілки". Тепер вони виконують функцію декору.

Діти через комп'ютер дивляться, а дід мій що бачить те й бачить і все.

Маленька Христинка шукає мультфільми лише в інтернеті.

Нагадаємо, з кінця січня 24 українські канали на супутнику закодували. Аби їх переглядати треба придбати новий приймач, підключитись до офіційного провайдера і платити щомісячну плату.

Все життя було безкоштовне телебачення, а тепер. То навпаки має бути пропаганда за Україну, а не лишити нас з російським телебаченням.

Аналогічні скарги дійшли й до Києва. Внаслідок кодування сигналу, не всі українці можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів. Президент зустрівся з представниками медіагруп аби вирішити проблему. Втім канали не розкодують, повернуть лише три.

Досягнуто домовленостей, що на супутнику будуть виведені лише три канали, так звана міжнародна версія. Мова йде про канали Україна 24, 1+1 International та Інтер +. Канали які були закодовані, вони розкодовані не будуть, інформація, яка пішла у ЗМІ - не відповідає дійсності, - говорить представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на Рівне нщині Дмитро Тарасюк.

Щоправда до 1 травня мають встановити цифрові передавачі у 47 населених пунктах України. Там де не ловить Т2. На Рівне нщині також.

Такі передавачі з'являться - це у Зарічненському районі бо його там не було багато років. На вежі, яка там побудована у 110 метрів. І є село Ясногірка біля Сарн і має бути 32 канали і вже одна біла пляма на території нашої області зникне.

Крім того два офіційні провайдери мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для незахищених верств населення. Люди ж однозначні. Платити за перегляд телеканалів не будуть.

Читайте також: в Україні розблокують закодовані супутникові телеканали