фото ілюстративне
Президент України та медіагрупи дійшли згоди до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом провідних українських медіагруп. Учасники заходу обговорили проблеми навколо телевізійного мовлення, які виникли після початку кодування чотирма медіагрупами супутникового сигналу їхніх телеканалів з 29 січня цього року за рішенням від 2017 року, про це повідомляється на офіційному сайті Президента України.

 Внаслідок кодування сигналу не всі українці можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів.

«Ми маємо просто безліч листів і тисячі дзвінків у Офіс Президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій», – сказав Володимир Зеленський.

Крім того, до 4 березня планується розширити покриття цифровим телебаченням території України, щоб українські канали стали більш доступними.

«Ми хочемо зараз знайти вихід із цієї ситуації. У нас завдання дуже просте: щоб люди мали можливість дивитися саме українське телебачення, особливо на тих територіях, до яких ми зараз не маємо іншого доступу, крім інформаційного», – підкреслив він.

Всього в вільному доступі з'явиться близько 20 українських телеканалів.  

Читайте також: Де на Рівне нщині більша радіація