Ямковий ремонт дороги у Рівненському районі, обурює місцевих мешканців. Кажуть, дорожники по кілька разів латають одну й ту ж яму, а результату ніякого. Додають, дорогу варто лагодити капітально. Мова йде про багатостраждальний шлях Рівне - Луцьк.

Олександр щодня, йдучи на роботу, збирає автомобільні ковпаки. За тиждень близько десятка. Тут і від легковиків і від вантажівок.

Ось тут валяються навкруги. Вони тут валяються скрізь. Люди в'їжають в яму? Так в яму і відпадають ковпаки.

Олександр працює на підприємстві біля села Бронники, вздовж шляху Рівне - Луцьк. Дорога давно потребує ремонту. На неї нарікають водії не перший рік.

22 роки тут їжджу - дорога не міняється. Тут на 2 передачі. Це взагалі кінець світу - 1- 2 передача. На рибгоспі щодня по 20 машин стоїть.

Нині від Клеваня до Луцького кільця триває ямковий ремонт. Дорожники латають найбільші вибоїни.

Ми пройшли вже з Рогачьова, Бронники під гору, вернулись біля Оржева і забиваємо самі небезпечні ями, - кажуть дорожники.

Микола працює неподалік дороги і вже невперше спостерігає за роботою працівників облавтодору. Даним ямковим ремонтом, м'яко кажучи не задоволений.

Ці люди, я їх бачу тут, упродовж 2 тижнів - я їх бачу вже вчетверте на цьому горбку. Вони 4 раз одну й теж яму ліплять. Гроші дають, от вони і роблять вигляд, що вони щось роблять, - каже чоловік.

Дорожники у відповідь - автомобілі розбивають дорогу і ями з'являються знову.

Її будуть ремонтувати і в 5 і в 25 якщо вона буде утворюватись на цій місцевості, - каже речник Служби автомобільних доріг Рівне нщини Дмитро Леонтіюк.

Додають, це тимчасовий захід. Дорога потребує капітального ремонту. Але грошей немає. На першому місці зараз будівництво північної об'їздної, яка буде виходити на дорогу Устилуг - Луцьк - Рівне , а також планують закінчити ремонт дороги від Карпилівки до Городка, який розпочався ще у 2018, так і не дійшовши до капітального завершення.

Нам довелось зупинити там роботи і розірвати договірні стосунки з підрядником через недосконале українське законодавство. Тому що проектно - кошторисну документацію потрібно скорегувати під запуск північного обходу. Ми майже на пів року вибились з графіку. У цьому році у 36 постанові Кабміну передбачено понад 250 мільйонів гривень на відновлення робіт на цій ділянці.

Незабаром оголосять тендер, де оберуть нового підрядника для ремонту дороги від Карпилівки до Городка. Обіцяють закінчити всі роботи до кінця цього року.

Тим часом Олександр перекладає автомобільні ковпаки. Іронізує, мабуть, йому доведеться ще довго їх збирати.

Дивіться також: кожна більше 100 кілограмів: у Рівне нському районі виявили туші мертвих свиней