Всі ми воліємо нові речі. Цей аромат новизни просто збиває наповал. Хоча іноді цей запах і буквально може збити з ніг. Речі з натуральної шкіри мають власний специфічний запах. Пропонуємо до вашої уваги кілька порад, як прибрати специфічний запах.

Як відомо всім, шкіру називають живим матеріалом. І тому вона виділяє такий специфічний запах. Нова куртка пахне неприємно. Щоб позбавитися від цього аромату, модниці люблять здавати її в хімчистку.

Але не всім хочеться віддавати тільки куплену річ в хімчистку. Так як курточка і так коштує чималих грошей. Куртка може добре просочитися духами, сигаретним димом, ароматом людини. Але шкіряний виріб вбирає не тільки «хороші» запахи, а все підряд. Тому повисівши трохи в шафі, курточка буде виділяти запах затхлості, і за цей час точно доведеться нести її в хімчистку.

Народні рецепти від запаху шкіри

Відомо, що власне позбавитися від запаху шкіри можна з підтримкою бензину або ацетону. Запам’ятайте, цього створювати не можна. Якщо використовувати дані речовини, то досить скоро шкіряний виріб можна буде викинути в сміттєвий бак. Запах шкіряної курточки дратує, і вже було вилито багато духів на неї. Не варто впадати у відчай, є хороші методи, які позбавлять куртку від противного запаху. Як виявилося, білий оцет відмінно позбавляє шкіру від його натурального аромату.

Білий оцет

Це трохи небезпечний метод, адже якщо неправильно його застосувати, то можливо зіпсувати свою річ. Тому необхідно пильно підбирати пропорції. Наличиваем у ванну гарячої води. Виливаємо в неї чашку білого оцту. А куртку вішаємо над ванною, щоб пара йшла на її поверхню. Для найкращого ефекту у ванну необхідно залити окріп і зачинити двері, влаштувавши «парилку». Шкіряна куртка безсумнівно буде вбирати пари оцту. Більш простим способом буде протерти поверхню куртки губкою, змоченою в білосніжному оцті.

Апельсинові кірки

Для обробки курточки потрібно 3-4 апельсина. Як раз безсумнівно можна буде поласувати улюбленими фруктами. Тим більше вони досить корисні і смачні. Кірку залишаємо для процедури. Необхідно комфортно повісити куртку на тремпель і обтерти корочками куртку. РОбити це потрібно ретельно, не пропускаючи жодного сантиметра. Треба використовувати всі свіжі кірки. Чим ретельніше натрете куртку, тим кращий буде запах. Апельсинова шкірка відмінно вбирає запахи. Це досить ефективний метод.

Кавові зерна

Даний метод підходить для чорних шкіряних курточок. Тому що світлі вироби можливо зіпсувати, адже залишаться темні розводи від кави. Необхідно перемолоти тільки обсмажені кавові зерна. У величезну коробку кладемо нашу шкірянку і посипаємо її кавовим порошком. Чим більше його безсумнівно буде, тим краще. Потрібно добре приділити увагу всій площині куртки. Коробку потрібно закрити і залишити курточку на 3 доби. Потім куртку необхідно дістати й очистити від кави. Це можливо зробити за допомогою щітки чи вологої серветки. При сильному запаху кави шкіряний виріб можливо залишити на балконі для провітрювання. Але кавовий запах у будь-якому разі краще, ніж шкіряний.

Цибуля в допомогу

Не всі знають, але цибуля вважається гарним поглиначем всіляких запахів. Даний метод схожий на попередній. Курточку кладемо в коробку і обкладаємо розрізані цибулинки навколо одягу. Потрібно стежити, щоб цибуля не торкалася виробу. Закриваємо коробку і залишаємо на 2 доби. Після цього вивішуємо курточку на тремпель і виносимо на повітря. Запах шкіри вже точно не буде чутно, однак запах цибулі вона матиме.

Сода

Сода також прекрасний помічник у боротьбі з запахом. Посипаємо куртку содовим порошком і залишаємо на пару годин. Для найкращого ефекту рекомендується куртку покласти в поліетиленовий згорток. Потім струшуємо з поверхні соду і витягуємо куртку на провітрювання. Якщо запах не зник, то варто спробувати інший метод.

Нашатирний спирт з милом

Для початку робимо мильний розчин, в нього додаємо нашатирний спирт. Приблизно на 200 мл розчину – 1 ч. л. спирту. Все змішуємо і змочуємо в рідині губку. Ретельно натираємо поверхню куртки сумішшю. Шкіряний виріб залишаємо на годину. Після цього добре промиваємо куртку під водою, даємо висохнути курточці на свіжому повітрі. Але ні в якому разі не на батареї. Після такої процедури куртку бажано протерти касторовою олією. Замість масла можна взяти вазелін.

Читайте ще:  як доглядати за одягом та взуттям правильно