Незважаючи,що ми живемо в столітті XXI стереотипи минулого переслідують нас . Мовляв, чоловічий манікюр суперечить образу чоловіка-мачо і викликає якщо не протест, то по крайній мірі, питання про його сексуальну орієнтацію.

Як задирки імідж псують

Не секрет, що охайний і презентабельний вигляд має тільки те, за чим регулярно стежать і доглядають. А доглянутий зовнішній вигляд - одне з базових умов для досягнення успіху не тільки в справах, але і в особистому житті. До того ж практично будь-яка жінка цінує в чоловіку доглянутість і елегантність і часто звертає увагу саме на стан його рук. За статистикою, 76% жінок в перші години спілкування уважно стежать за руками чоловіка і роблять свої висновки, які багато в чому визначають подальшу долю відносин Тому, стриманий манікюр, як би натяк на нього, вважають стилісти, виявляється більшим плюсом на користь чоловіка.

Для ділових зустрічей

Руки - та частина, яка завжди на виду. Ми постійно жестикулюючи, вказуємо, розповідаємо про щось, демонструючи свої кисті і пальці. А в діловій сфері доглянуті руки вже давно стали не тільки ознакою хорошого тону, а й атрибутом успішної людини. Уже при першому рукостисканні чоловік демонструє своєму співрозмовнику або партнеру стан рук. І адже можна надіти найдорожчий костюм, безцінний Rolex, зробити незрівнянну зачіску, але одного погляду на чоловічі руки буде достатньо, щоб зруйнувати все враження. Частота і систематичність спілкування та особистих комунікацій обумовлюють необхідність тієї процедури, яка з вуст жінок звучить буденно, а від більшості чоловіків - сором'язливо і приглушено. Але це суті не міняє, оскільки в обох випадках мова йде саме про манікюр.

Різниця між чоловічим і жіночим манікюром

Процес чоловічого манікюру виглядає наступним чином: відросла частина нігтьової пластини підпилюються пилкою від боків до центру, починаючи з мізинця і закінчуючи великим пальцем. Після розпарювання рук беремося за кусачки і делікатно обрізаємо кутикулу і формую нігтьову ложу. Вид манікюру визначається індивідуально. За бажанням гостя можна зробити пілінг шкіри рук з використанням скрабу, потім приступаємо до розслаблюючому масажу рук із зволожуючим кремом. Ця вельми приємна процедура, яка допомагає розслабитися, тому її всім рекомендують.

Злочин проти всього чоловічого?

Зі зрозумілих причин, існують як прихильники (або, принаймні, що тримають нейтралітет чоловіки), так і запеклі противники чоловічого манікюру. Адже побутує стереотип, що манікюр руки - доля винятково жіноча, і боронь Боже поважаючого себе чоловіка піти в салон і віддати свої міцні, незалежні руки добувача у владу безглуздих пилок, кусачок, лаків та інших подібних штучок. Більш того, багато представників сильної статі з яскраво вираженим, навіть грубуватим, іміджем чоловіка-самця, не замислюючись, вішають на чоловіка з доглянутими, явно наманікюреними, руками ярлик людини нетрадиційної сексуальної орієнтації. Педикюр більш рідкісна процедура для чоловіків. Зазвичай до неї вдаються чоловіки або перед поїздкою до моря, або мають «проблемні нігті», звичайно, крім тих, які просто за собою доглядають у всьому.

Експрес-поради

  1. Щодня (можна і самостійно) масажуйте кожну руку протягом декількох хвилин.
  2. Використовуйте раз на місяць цедру цитрусових, щоб уникнути пожовтіння нігтів.
  3. По можливості кілька разів на тиждень намастіть руки зволожуючим кремом для профілактики сухості і грубості долонь.
  4. Якщо взялися за роботу по дому, не забувайте про гумові рукавички. Вони збережуть хороший стан ваших рук.
  5. Ні в якому разі не давайте нігтям відрости! Обов'язково стрижіть їх у міру першої необхідності!
  6. І все ж, звертайтеся, хоча б час від часу, до майстра з манікюру! Повірте, це нормально.