СБУ
Служба безпеки України блокувала на Волині контрабанду з Євросоюзу великих партій прекурсорів, з яких виготовляли психотропи у підпільних нарколабораторіях. Оперативники спецслужби затримали у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» одного з кур’єрів наркоугруповання.

Відомо, що він  намагався ввезти в Україну майже 500 пігулок зі вмістом псевдоефедрину, прихованих серед продуктів харчування.

У межах досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що організаторами наркобізнесу є мешканці Волинської та Рівне нської областей. Загалом зафіксовано контрабанду майже 5 тисяч наркомістких пігулок до однієї з підпільних лабораторій. Товар наркоділки реалізовували дрібними партіями на території Рівне нщини, де знаходилось підпільне «виробництво». Під час проведення обшуків за місцями проживання фігурантів та розташування нарколабораторії правоохоронці вилучили майже кілограм перемеленого прекурсору, підготовленого для виготовлення «первинтину», хімічний посуд, необхідний для його синтезу, а також готові наркотики та психотропи. У зловмисників також виявлено незареєстрований пістолет марки «Беретта» з боєприпасами та бойові гранати Ф-1 та РГН із запалами. 

Після проведення відповідних експертиз та комплексу слідчих дій вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри всім фігурантам провадження у вчиненні злочину з кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в складі організованої злочинної групи.

Операція проводилася спільно з оперативниками Луцького прикордонного загону під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області. 

Читайте також: Рівне нського викрадача маршруток посадили під домашній арешт