Сьогодні іменини у Кузьми, Віктора, Василя та Олександра. Привітання для них читайте далі.

КУЗЬМА

У перекладі із грецького Кузьма (Косма) означає "прикрасу". Святим заступником є преподобний Косма Маїумський, Святоградець. Ще цю біблійну особистість називають творцем канонів у славу Добродії. На Русі широко відомий і святий Косма Яхромський, чиї іменини відзначаються 3 березня. Ще отроком, він став свідком чудесного зцілення. Ікона Успенія Божої Матері сіяла Божественним світлом і чувся чудесний голос. Цей голос повелів Космі залишити мир і прийняти постриг. На честь чудесної ікони Косма заснував обитель Успенія Божої Матері і став служити.

Він приймав мандрівників, відвідував хворих, зціляючи молитвою й несучи розраду. Навіть закоренілі грішники каялися й очищалися духом, коли святий Косма звертався до них з добрим словом. Мощі його спочивають у заснованій ним, обителі й мають чудесну силу зцілення.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!

ВІКТОР

Ім’я Віктор означає «переможець». Маленький Вітя – дуже довірлива дитина. Він беззастережно вірить тому, що кажуть, особливо дорослі люди. І дуже засмучується, коли дізнається про обман. Але досить швидко Вітя про це забуває і знову готовий вірити оточуючим.

Віктора не можна назвати мрійником, скоріше, він людина дії. В юні роки йому подобаються книги про шпигунів, розвідників, авантюри, пригоди. Вітя може за кілька хвилин зібрати рюкзак і відправитися з одним в похід. Неважливо, що при цьому він забуде взяти з собою необхідні в поході речі.

Дорослішаючи, Віктор поступово стає більш стриманим, навчається обдумувати свої дії. Але тяга до авантюр і подорожей залишається у нього до кінця днів.

Згідно характеристиці ім’я Віктор, чоловік з таким ім’ям зазвичай абсолютно незлопам’ятний. Хоча він дуже засмучується, якщо дізнається про обман. При цьому на відміну від багатьох людей, Віктор не припинить всі стосунки з кривдником. Він буде апелювати до його совісті, розсудливості, чекати каяття.

Віктор дуже трепетно ставиться до своїх рідних і близьким. Як правило, він вирішує всі їхні проблеми, надає допомогу, часто ставить інтереси рідних вище власних.

ПРИВІТАННЯ

Свят у світі є багато.
Іменини — також свято —
Наймиліше від усіх:
Подарунки і пиріг —
Віктор, нині усе — для тебе.
Зазирає янгол з неба
На твоє веселе свято
Й ніби хоче нагадати,
Що святий у тебе є
На ім’я, як і твоє.
Він тебе оберігає,
Любить і застерігає:
Любим будь і людям й Богу,
Не цурайсь свого святого —
Й кожен свій день іменин
Відсвяткуй разом із ним.

ВАСИЛЬ

Ім’я Василь означає «царський», «царський». У дитинстві Вася зростає терплячим, врівноваженим дитиною. Хлопчик рідко виявляє нетерпіння в різних ситуаціях. Він дуже любить домашніх тварин, залюбки за ними доглядає. Вася завжди має багато друзів, відносини з якими дуже дорожить.

Розумний і інтелігентний, Василь чутливий до думки оточуючих. Він легко знаходить спільну мову з усіма, рідко йде на конфлікти, вважаючи за краще вирішувати проблеми мирним шляхом.

Василь не любить впливати на хід подій, йому звичніше, коли все відбувається само собою. При цьому завдяки добре розвинутій інтуїції, чоловік здатний передбачати розвиток тієї чи іншої ситуації. Він вміє протистояти нерозумним діям оточуючих, застосовуючи свою сильну волю і вміння переконувати. Особливістю характеру Василя часто буває те, що він здатний одночасно вирішувати декілька питань, причому, ретельно контролюючи кожен з них.

Згідно характеристиці ім’я Василь, чоловік з таким ім’ям зазвичай досить самовпевнений. Але, в той же час, він постійно прагне до досконалості у всьому, іноді його завзяття перетворюється в упертість. У деяких випадках, якщо Василю треба чогось досягти, він може без докорів совісті втручатися в справи інших людей.

ПРИВІТАННЯ

Життя хай дарує чудові моменти,
Яскраві емоції, гарні презенти
І друзів найкращих, з якими надійно,
Людину найближчу, з якою спокійно.
Бажаю знайти я улюблену справу,
Робота хай буде для тебе забавою.
Проблеми вирішуй свої на "раз-два",
Щоб не кипіла твоя голова.
Бажаю достатку, щоб "з маслом ікра".
Здоров'я міцного, здоров’я ж не гра.
І ще побажаю тобі наостанок:
Хай буде щасливим ну кожний твій ранок!
З іменинами тебе, Вася!

ОЛЕКСАНДР 

Ім'я походить від грецьких слів, "алекс" - захисник і "андрос" - чоловік.

У дитячому віці Олександри нерідко хворіють, але якщо підлітками починають загартовуватися й займатися фізичними вправами, тоді з них виростають міцні й стійкі чоловіки. Олександри завзято домагаються своєї мети. Вони можуть стати на чолі колективу й уміло керувати ним, опираючись при цьому на найбільш здатних людей, довіряючи їм найбільш складні справи. Мають репутацію справедливих людей. Одне з уразливих місць Сашка - слабість до вина. У стані сп'яніння втрачають над собою контроль, починають хизуватися й прагнуть випередити партнерів по застіллю. Але деякі серйозні події в житті рідних і близьких можуть назавжди відвернути Сашка від захоплення спиртним.

У спілкуванні з жінками Олександр намагається не забувати жодної дрібнички - допомогти одягти пальто, подарувати букет квітів, особливо ретельно поголитися перед побаченням, наговорити якнайбільше компліментів - все це стає в нього звичкою. Але найщиріші компліменти не варто приймати занадто серйозно, такий прояв почуттів очікує й інших жінок.

Народжені влітку Олександри особливо сильно люблять дітей, як своїх, так і чужих. Народжені іншої пори року у відносинах з дітьми більше стримані.

Складними натурами є Олександри по батькові Миколайович, Владиславович, Дмитрович, Олегович, Борисович, Семенович.

ПРИВІТАННЯ

Рано-вранці, до сходу сонця
Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину, -
В Олександра іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось, лише одного!!!