Сьогодні День ангела святкують Федір, Роман, Мар'яна, Пилип та Феодосій.

ФЕДІР

Ім’я Федір означає «дарований Богом», «Божий дар». У дитинстві Федя часто буває впертим, мовчазним, похмурим дитиною. Він не любить галасливі компанії дітей, вважаючи за краще сидіти осторонь. Хлопчик з ранніх років дуже акуратний, стежить за порядком у всьому. Така якість подобається вчителям, які приводять його у приклад іншим дітям. Маленький Федя досить скупий, неохоче ділиться з дітьми ручкою, зошитом. Віддає перевагу нікому не давати списувати в школі.

У дорослого Федора зазвичай досить складний характер. Він дуже закритий в собі, відчуває безліч суперечливих почуттів. Чоловік, що носить це ім’я, як правило, має тонку і чуйну душу. У нього добре розвинена інтуїція, яка часто виручає в складних ситуаціях.

Згідно характеристиці імені Федір, чоловік з таким ім’ям часто буває великим людино любом. Він здатний прощати іншим їх недоліки і помилки. І навіть якщо повчає одного, то робить це з найкращими намірами. До того ж, Федір по натурі філософ, який дотримується думки, що в житті найважливіше відносини між людьми. І він намагається їх завжди підтримувати.

ПРИВІТАННЯ

У кожного є ангел хоронитель,
Що пише книгу нашого життя,
А ще є в небі ангел покровитель,
Що молиться про твоє майбуття.
Він був колись людиною, як ми із вами,
І серед людей, таких як ми із вами жив,
Лиш Бога він любив найбільше,
І лиш йому він вірою служив.
Бери із нього приклад та старайся,
Прожити з вірою усе своє життя,
Щоби колись Господь враз міг тебе обняти,
Й сказать таке: о Федір, ти моє дитя!

РОМАН

Ім’я Роман у перекладі з латинської означає «римлянин», «римський», «з Риму». Маленький Рома – дуже живий і рухливий хлопчик, ця маленька єгоза ні хвилини не може всидіти на місці. Йому треба все і відразу. Він швидко захоплюється новою ідеєю, але, зрозумівши, що треба проявити наполегливість і скрупульозність, щоб чогось досягти, відразу ж кидає її. Терпіння і посидючість не є його сильними сторонами. Роман швидко всьому вчиться, у нього відмінна пам’ять, і він все схоплює на льоту, але деяка відчайдушність не дасть йому стати старанним учнем. Спроба загнати його в якісь рамки змусить Романа віртуозно брехати і винахідливо викручуватися.

Характеристика ім’я Роман показує, що він понад усе цінує особисту свободу. Він не любить змін, але під впливом раптового пориву може кардинально все змінити у своєму житті. Наприклад, переїхати жити в іншу країну або змінити свої «закоренілі» звички.

Свою невгамовну енергію Роман витрачає на роботі. Тому віддає перевагу професії пов’язані з спілкуванням з людьми: наприклад, менеджер з реклами або з продажу, режисер, актор. Так як Роман непостійний, він не підніметься високо по кар’єрних сходах, але йому це і не треба: для нього важливий сам процес.

ПРИВІТАННЯ

Тобі бажаю я, Роман,
Любові вируючий океан,
Щоб рік наступний був, як свято,
На все щоб вистачало сил багато.
За життям не йди понуро,
Зневіра, нудьга – це гріх!
Адже треба, щоб у житті було
Здоров’я та веселий сміх!
Нехай в житті особистому буде щастя,
Кар’єра нехай йде вперед,
Не затьмарить роки негода,
А старість? Старість – десь там чекає усіх!

МАР'ЯНА

Значення і походження імені: за однією з версій, ім'я походить від злиття двох імен - Марія та Анна, що означає «відкинута благодать» або «сумна грація». За іншою версією, Маріанна або Маріана є жіночою формою імені Маріан (Мар'ян), що в перекладі з латині означає «морський».

Вся енергетика імені Маріанна або Мар'яна просякнута пристрасністю і схильністю до душевного надриву. У дитинстві і в колі близьких, де вона ще не Маріанна, а Мар'янка, її імпульсивність може мати більш легкий вихід. Проте можливі шишки, пов'язані з гострим самолюбством і дуже емоційним характером, найчастіше змушують її вчитися тримати себе в руках. Але навіть якщо дитинство проходить в тепличних умовах, де на ексцентричні витівки Маріанни дивляться з розчуленням, у дорослому житті конфлікт все одно не уникнути.

Тут і криється головна небезпека, оскільки намагатися придушити емоції – це все одно що пальцем стримувати тиск у паровому котлі. Ще гірше, коли розпещена Маріанна навіть не намагається стримувати свої почуття, адже мало шансів, що люди навколо неї будуть володіти ангельським терпінням і дозволять безкарно ускладнювати собі життя конфліктами з нею. І той і інший варіант занадто далекі від поняття щастя, однак виправити ситуацію насправді не так вже й складно.

У спілкуванні з Мар'яною порада проста – більше довіряйте логіці і менше почуттям. Втім, притаманна їй пристрасність робить Маріанну чуйною і співчутливою людиною, правда, взявшись надати вам допомогу, вона вже може і не випустити вас з-під своєї опіки.

ПРИВІТАННЯ

Чого побажати людині,
У якої щасливе життя,
Яка святкує вже нині
День свого Ангела?
У тебе здоров'я хороше,
До серця любов прийшла,
В кишенях завжди є гроші,
Сум-біда від тебе пішла.
Тож бажаю тобі я сьогодні:
Збережи цей душевний стан,
Нехай будуть у тебе ще сотні
Приємних див, днів та свят.

ПИЛИП

Ім'я має давньогрецьке походження й означає "люблячий коней..

У дитинстві Пилип - хвороблива й примхлива дитина. Зовні більше схожий на матір. Трохи неуважний, не дуже охоче дає іншим дітям грати своїми іграшками, схильний до жадібності. Багато хто з них наділені самими різними здатностями, але, на жаль, через лінь вони так і залишаються не розкритими. Породжені взимку мають складний характер, люблять сперечатися з будь-якого приводу. Сміло беруться за будь-які справи, але не завжди доводять їх до кінця. "Літні" Пилипи до одруження прагнуть досягти гарного матеріального становища. Із задоволенням подорожують, їздять у відрядження.

Серед Пилипів найчастіше зустрічаються лікарі, юристи, токарі, трактористи, льотчики.

Пилип шукає в дружині спокійну й покладливу жінку. У відносинах з нею добросердий. Допомагає господарювати, Любить возитися з дітьми.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!

ФЕОДОСІЙ

Давньогрецьке - "богом даний". З раннього дитинства розташований до інфекційних захворювань; імунітет у нього ослаблений, не відрізняється стійкістю нервова система. Раніше своїх однолітків починає ходити. Рано і дуже болісно ріжуться зубки, це супроводжується високою температурою і нерідко - застудою. Кілька розсіяний, хоче дізнатися все відразу, все спробувати на ходу забуває про те, що його хвилювало секунду тому. Зростає усміхненим і добродушним хлопцем, але дуже образливим. Якщо його потрібно заспокоїти, нагодувати або, одягти на прогулянку, то це можна зробити, лише відволікаючи його увагу.

Таким він залишається і дорослим: якщо йому хочеться на вечерю смаженої картоплі, то можна запропонувати йому манної каші і розписати, яка вона ніжна і смачна, і Феодосії тут же погодиться на цей варіант. Умовити його не становить праці. Однак у серйозних питаннях він не тільки незговірливий, але і непоступливий, переконати його важко, якщо він вибрав і дотримується визначеної позиції, впевнений у своїй правоті.

Феодосій - турботливий батько, балує дітей, багато часу проводить з ними, хоча виховувати їх не вміє і не намагається. Завжди бере ініціативу на себе, але може розраховувати на його тверде плече: він підтримає і допоможе, але, на жаль, найчастіше радою. Як правило, дружина у нього рішуча, самостійна, тверда за характером жінка.

ПРИВІТАННЯ

Феодосій – ти у нас боєць,
І в роботі молодець!
Люблять всі тебе дівчата,
Липнуть всі, немов ти м’ята,
Ти в нас гордий, не здаєшся,
На любов не піддаєшся!
Хай завжди тобі везе,
І в житті буде усе!