Напевно, кожна дівчина погодиться, що правильно підібрана форма брів здатна змінити обличчя до невпізнання, саме тому так важливо визначитися, що підходить саме вашому типу лиця.

Кругле обличчя

Володарі даної форми часто мріють про загостренні вилиці, тому в хід йдуть засоби для контурінга, щоб наблизити форму лиця до бажаної. Однак дівчата втрачають той факт, що правильно підібрані брови можуть якщо не виправити, але візуально скорегувати занадто круглу форму. Якщо ваша форма обличчя кругла, вам необхідно будувати брови з невеликим куточком, уникаючи заокруглень в найвищій зовнішній точці брови. Таким чином ви додасте обличчю більшої виразності.

Овальне обличчя

Якщо не ідеальна, то близька до цього форма лиця. В цьому випадку ви можете собі дозволити хіба що будь-яку форму брів, однак візажисти радять придивитися до прямих ліній, щоб не зробити обличчя занадто заокругленим. Те ж саме стосується брів-арок - гострі і закруглені куточки не будуть дивитися так само гармонійно, як акуратні прямі брови.

Квадратне обличчя

При побудові брів на квадратному лиці головним завданням є візуальне пом'якшення нижньої щелепи. В цьому випадку візажисти також не радять звертати куточки, замість цього злегка закруглити їх. Крім того, дівчатам з масивної щелепою візажисти рекомендують приділити особливу увагу товщині брови, вона не повинна бути занадто тонкої або широкої, ідеальний варіант - брови середньої товщини зі злегка округленим зовнішнім куточком.

Лице «сердечком»

Найпомітнішою частиною такого обличчя є лоб. І знову на допомогу приходять брови: уникаємо прямих ліній, брова повинна бути злегка округлої форми з невеликим приподнятим «хвостиком». Якщо кінець брови буде дивитися вниз, лице набуде сумний вигляд.