Один з 5-ти вчителів історії України, який представлятиме нашу країну на Міжнародному проекті - рівнянин Тарас Пилипчук. А ще педагог нещодавно виборов право називатися "Учителем року - 2020" в обласному освітянському конкурсі. . Про секрет успіху та що спонукає вчителя до постійного самовдосконалення - далі.

Тарас Пилипчук 10 років працює вчителем історії в Рівне нському академічному ліцеї "Престиж". У 2016 році брав участь у конкурсі "Вчитель року". Та коли не переміг, поставив собі ціль - зробити це пізніше. Тож посилено зайнявся самовдосконаленням.

Набрався більше досвіду, оскільки був залучений до різних міжнародних проектів. Проходив стажування в інституті в Єрусалимі, стажування в музеї Полін міста Варшава, обмін досвідом із вчителями Вільнюса ну і зараз беру проект "Новий погляд на історію" і 1 березня їду в Берлін. 5 вчителів-істориків з України будуть саме представляти, як саме у нас, у наших підручниках викладається тема Другої Світової війни.

Не тільки знайти, а й любити історію - цьому навчає Тарас Пилипчук своїх учнів.

Треба дітей зацікавити історією і якщо вчитель вміє правильно подати матеріал, щоб дитина зацікавилась і в подальшому вийшла з уроку з бажанням продовжити вивчати дану тему, даний предмет, тоді вчитель дійсно досягне результату.

А щоб учням було цікавіше вчитель історії використовує програми.

Наприклад є така платформа Кахут, де можна проводити на екран, на інтерактивну дошку, або на звичайний екран, куди висвічує проектор можна подавати завдання і діти на телефонах в себе вже ставлять варіанти відповідей і їм відразу показує результат.

Перемога в обласному конкурсі "Учитель року" - це тільки початок, каже Тарас Пилипчук. А тому планує долучатися до різноманітних проектів, аби вдосконалювати свої навички та передавати свої знання учням.

Дивіться також"Учитель року" з Рівного навчає дітей за допомогою мобільних телефонів