В житті - любитель екстриму та спортивного туризму, а на роботі - вчитель зарубіжної літератури. Та не просто педагог, а переможець конкурсу "Учитель року 2020". Це все про Валентина Олійника. Кожен його урок відрізняється від попереднього. Вчитель щоразу впроваджує нові методи навчання: до прикладу використання мобільних телефонів.

В будні - цитує Франсуа Війона та читає Флобера, а на вихідних займається екстримом. А ще знаходить час навчати дітей театральному мистецтву. Це все про вчителя зарубіжної літератури Валентина Олійника, який нещодавно переміг у конкурсі "Вчитель року".

Участь - це добре, але завжди потрібно йти до перемоги.

Педагог працює вчителем зарубіжної літератури 13 років у Рівне нському академічному ліцеї "Престиж". Його уроки насичені інтерактивними методами. Щоб зацікавити учнів використовує мобільні додатки Kahoot та Plickers.

"Плікерс" - можливість за допомогою QR-кодів перевірити і домашнє завдання, і роздати дітям практичну роботу. Зокрема, якщо тільки використовувати QR-коди, то можна зашифрувати і музичні треки, і картини, і подорожі до галереї. Діти можуть працювати в групах не використовуючи багато різного роздаткового матеріалу, все ж таки ми бережемо природу.

Валентин Олійник втримує увагу та зацікавленість школярів впродовж уроку.

На моїх уроках завжди проводяться паралелі із сучасністю, паралелі із досвідом, і діти розуміють, де можна реалізувати: чи потрібно спілкуватися з тою людиною, якщо зустрінеться саме Доріан Грей у наш час, як з ним потрібно поводитися.

У вільний час від педагогічної діяльності Валентин Олійник займається спортивним туризмом. А ще подорожує з своїми учнями.

Відпочиваю разом з дітьми. Планую з своїми дітьми, там 5-м класом чи з іншими нещодавно їздили в Одесу 11 клас, у театр, у Оперу.

Своїм прикладом "Учитель року" з Рівного показує дітям, що читати - це модно, а самовдосконалюватися та пізнавати нове потрібно завжди.  

Дивіться також: на Рівне нщині цьогоріч побудують 1 нову школу, а 4 завершать