Не забирають, дезинфікують і навіть п'ють 100 грам для сміливості. Рівняни розповіли як діють, під час отримання посилок з Китаю. Замовляти не перестали. Але забирати свої товари бояться. Хвилюються аби у пакунках не було коронавірусу. Чи може смертельний недуг жити на посилках і чи варто боятись, дивіться далі у сюжеті.

Інна Журун забирає на пошті посилку. Деталі для комп'ютера. Попередній раз замовляла телефон. З Китаю. Продезинфікувала його перед використанням.

Спирт, ватка - обробила все. Відкрила коробочку так само, - розповідає рівнянка.

Ольга забрала свою посилку на пошті і несе додому. Теж не без страху.

Я замовила посилку з Китаю, два тижні її не забирала бо хвилювалась, але сьогодні вирішила забрати свою сумку для фотоапарату і там виявила пакуночок з китайським повітрям. Трохи страшно, а раптом з Уханю

І лячно і смішно. У відділенні Укрпошти Рівного - черга. Люди постійно приходять забирати свої посилки з Китаю. У кожного свої методи перестороги.

Хіба що 100 грам вип'ю щоб там все працювало. 2. тільки дурні не бояться, але боятись то з хати не виходити.

В мережі на повну гуляють меми про коронавірус і посилки з Китаю. Люди не перестають жартувати. Але водночас і замовляють. Поштарі кажуть, міжнародних посилок не меншає. Левова частка з Китаю. Щодня у центральне рівненське відділення приходить сотня замовлень.

300 у нас зараз в наявності з Китаю. Скільки таких, які лежать довго?Таких не багато, може 10-15. Мабуть просто людям не виходить забрати, - розповідає заступник начальника відділення зв'язку Катерина Антюшина.

Рівняни кажуть, посилки почали довше надходити. Олексій чекав аксесуари для мобільного телефону майже місяць.

Вони відправляють набагато довше. Якщо раніше я чекав 2 тижні то тепер приблизно місяць.

Кількість прямих авіарейсів до Китаю скоротилась через вірус. До того ж Укрпошта тимчасово припинила експорт своїх товарів туди. У цьому й причина. Щоправда від сьогодні ця заборона знята.

Тимчасово призупинила пересилати, ця заборона була в лютому. Сьогодні 26 лютого ця заборона припинена. Завдяки тому, що посол Китаю відпрацювала всі ці моменти і всі роботи відновлені, - каже заступник директора Рівне нської дирекції Пат "Укрпошта" Любов Бунь.

А все через попит на китайські товари. Поштарі додають, працюють у штатному режимі. Отримують посилки без рукавичок та пов'язок. Надзвичайної ситуації не має. А медики в свою чергу вкотре переконують, коронавірус не може передаватись через посилки, навіть якщо на товар чхне хвора людина.

Читайте також: рівняни отримали у посилках з Китаю тамтешнє повітря

І додають, щоб зробити себе менш уразливим до будь якого вірусу, мийте руки, збалансовано харчуйтесь і уникайте контакту з хворими. А ще будьте поінформованими і не вірте не підтвердженим чуткам.