10 дітей і вагітна матір отруїлися чадним газом. Нагадаємо, інцидент трапився у селі Малушка, Березнівського району. Через сильний вітер викиди котла почали потрапляти в будинок. Неприємний запах вночі відчули діти. Як почувається родина дивіться далі.

Ось у цьому будинку і проживає багатодітна сім'я, де вчора ледь не сталася трагедія. Близько четвертої години ранку один із синів розбудив батьків. Погано почували себе й інші. Їх усіх і вагітну дружину голова сім’ї відвіз у лікарню.

Дітей турбувала біль голови, нудота. Деякі діти мали багаторазове блювання. Після отриманого лікування стан дітей покращився. Всі погані симптоми минули, - розповідає завідувачка педіатричним відділенням Сарненської райлікарні Наталія Басиста - Токова

Зараз добре почувається і пані Наталія, яка на п'ятому місяці вагітності. Тішиться, що всі здорові. Маленький рятівник - синочок Роман теж почувається вже добре. Адже більше отруїлася малеча, яка ночувала на другому поверсі. Найстаршій дитині – 13 років, а наймолодшій — майже два.

У мене тільки голова боліла. Не всім діткам взагалі було погано. Ярославчик гарно себе почуває. А ці дітки,які спали на другому поверсі їх більше, бо чадний газ іде до верху, - каже багатодітна матір Наталія Саванчук.

Уникнути серйозних ускладнень вдалося завдяки тому, що вчасно відчули запах чадного газу. Жінка розповідає, що тієї ночі був сильний вітер, через що і виникла така ситуація.

Була негода, був вітер. Трубу відірвав вітер. Бо кріпленя недавно, той котел. А те що трапилося. Я розумію, що є Бог і ми мусили таке випробування пройти.

Однак в отруєнні родини винен і господар. Перевірка газовиків показала — самостійно змонтував газове опалення.

Власник даного житла самостійно демонтував газовий котел і замінив його на інший. Внаслідок чого частини продуктів згоряння потрапляли у приміщення, - говорить директор технічний АТ "Рівне газ" Олександр Климчук.

У поліції ж розпочали досудове розслідування. Правоохоронці зазначають, що батьків можуть оштрафувати за недогляд за дітьми.  

До теми: на Рівне нщині чадним газом отруїлися 10 дітей та вагітна жінка (ВІДЕО)