Новий навчально-практичний центр запрацював 24 лютого на Березнівщині. На базі Соснівського професійного ліцею відкрили центр з надсучасним деревообробним обладнанням, де готують фахівців деревообробних верстатів та столярів.

Про це повідомили у пресслужбі Рівне нської ОДА. 

«Рівне нщина має потенціал, тому попереду відкриття нових навчально-практичних центрів в області. Ми ставимо високу планку і досягаємо хороших результатів, адже діти, що обрали професійно-технічну освіту гідні найкращого», - розповів заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський.

На облаштування навчально-практичного центру використали 2432,9 тис. грн. Ремонтно-будівельні роботи виконували учні та майстри виробничого навчання ліцею.

У навчально-практичному центрі облаштували столярний та меблевий цехи, майстерню ручної обробки деревини, клас для проведення інструктажів з охорони праці, стрічкову пилораму та роздягальню.

«Цей навчально-практичний центр є прикладом того, яким має бути Новий освітній простір для навчання нашої молоді. Україна потребує висококваліфікованих робітничих кадрів, а такі центри за допомогою новітнього обладнання готуватимуть першокласних професіоналів», - зазначив начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Навчально-практичний центр з професії «Верстатник деревообробних верстатів. Столяр будівельний» також буде використовуватись для підготовки кваліфікованих робітників за суміжними професіями «Столяр меблевик», «Деревообробник будівельний», «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків».

Читайте також: Майстер з Рівне нщини розповів, як зробити з дерева справжній витвір мистецтва