В одному з боксів рівненського інфекційного відділення перебуває рівнянин, який на початку лютого повернувся з відпочинку у Китаї. Через 18 днів після прильоту, йому знадобилась допомога лікарів.

Наразі у нас перебуває пацієнт, який 4 лютого прилетів з Китаю. Там він відпочивав - розповідає завідуюча інфекційним відділенням для дорослих Рівне нської центральної міської лікарні Галина Максимчук.

"Він не був у пандемічній зоні, не був ні в Ухані, ні в провінції. Контакту з хворими у рівнянина не було. Захворів він на 18 день після прильоту. Звернувся до медиків сам. Зараз у чоловіка підтверджений грип «А». Він перебуває в одному з боксів інфекційного відділення. Короновірусу у пацієнта не виявлено.", - додає вона.

Загалом, у інфекційному відділенні за час епідемії коронавірусу, у Рівне нській міській лікарні перебували дві пацієнтки, які прилетіли з Китаю. Вони мали легкі прояви ГРВІ. У результаті, після дообстеження - коронавірус у хворих не підтвердився. Жінки виписані додому.

До слова, станом на 24 лютого у світі зареєстровано майже 78 000 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції, в тому числі майже 2 400 смертельних випадків. Одужали трохи більше 20 000 людей.
Коронавірус зафіксовано у 27 країнах світу, водночас у країнах Європи зареєстровано 64 випадки. У Німеччині - 16; Франції - 12; Великобританії - 9; Італії - 20; Росії - 2; Іспанії - 2; Фінляндії, Швеції та Бельгії по одному випадку. В Україні лабораторно підтверджених випадків коронавірусу не має.

Читайте також:На Рівне нщині - третя смерть від грипу