Помер 43-річний житель Рівненського району.

Чоловік захворів 12 лютого, за медичною допомогою звернувся 19 лютого. Відразу був госпіталізований у відділення анестезіології та інтенсивної терапії КП «Рівне нська обласна клінічна лікарня».

Однак врятувати людину не вдалося і 22 лютого хворий помер. Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівне нський обласний лабораторний центр МОЗ України» методом ПЛР у хворого виявлено РНК вірусу грипу А. Чоловік відносився до групи медичного ризику щодо захворювання на грип, але не був вакцинований проти грипу.

Це вже третій летальний випадок від ускладнень грипу в області у поточному році.

В Рівне нській області за минулий тиждень захворіло 8140 осіб або 702 випадки на 100 тисяч населення, а це на 13% нижче порогового рівня. Серед захворілих 5288 дітей (65%). Впродовж тижня було госпіталізовано 264 хворих, з них 154 дітей. У порівнянні з попереднім тижнем захворюваність знизилась на 24%. Перевищення епідемічного порогу зареєстровано у Дубровицькому (епідпоріг перевищений на 34%), Зарічненському (на 14%) та Острозькому (на 8%) районах. На вимушених канікулах залишаються учні 11 шкіл області. Закриті школи у Дубровицькому (7 шкіл), Березнівському (1) та Сарненському (3) районах.

Читайте також: У Нових Санжарах евакуйованій раптово стало зле