Розміщуватимуть їх у інфекційному відділенні Рівненської центральної міської лікарні. Загалом в області визначили два медичні заклади, куди госпіталізують людей з підозрою на уханський недуг. Це Сарненська центральна районна лікарня та Рівненська міська. В останній є підготовлені бокси.

Працівники Рівне нської міської лікарні показують інфекційне відділення, куди прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус. Серед 11 боксів, підготували два.

Тут у нас є 2 ліжка, якщо буде підтверджено діагноз то ми можемо класти сюди двоє людей. Гігрометр, переносна бактерицидна лампа, - розповідає головна медсестра Рівне нської центральної міської лікарні Лариса Рябушенко.

А також набір необхідних медикаментів та дистанційний термомент для вимірювання температури. Є у боксі і ванна кімната. Обладнане приміщення двома входами. На випадок короновірусу, медики вдягатимуть протичумні костюми. Зараз їх у наявності 25. Кажуть, на початковий етап вистачить.

Одягнути я його можу упродовж 2 хв. Він оберігає, все захищає, головне слизову оболонку. Окуляри захищають нас, - каже Ольга Татарчук.

Протичумні костюми медики вже одягали. Адже у інфекційному відділенні перебували дві пацієнтки, які приїхали з Китаю. На щастя, короновірусу у них не було. Діагностували ГРВІ. Жінки вже виписані. Нині в одному з боксів перебуває чоловік, який відпочивав у Китаї. Спілкуватись із журналістами відмовляється.

4 лютого він приїхав з Китаю, він не був у пандемічній зоні. Ні в провінції Хубей, ні в Ухані. Контакту у нього не було. Захворів він вже на 18 день. і на даний час у нього вже є підтверджений грип "А". Тобто він не підпадає під випадок короновірусної інфекції, - розповідає завідуюча інфекційного відділення для дорослих Рівне нської центральної міської лікарні Галина Максимчук.

Медики зазначають, проблеми теж є. У відділенні немає апарату штучної вентиляції легень. У разі потреби - візьмуть з реанімації. Відсутні тести на визначення короновірусу, не у всіх боксах проведений капітальний ремонт. Але на початковому етапі до зустрічі з китайським недугом готові.

Готові для надання невеликій кількості пацієнтів, кваліфікованої медичної допомоги. Поки два бокси ми підготовили, чоловічий та жіночий. у нас є 10 боксів, але хворі поступають, ми не можемо зараз все призупинити і їх оставити. Одночасно лікуючи хворих, ми готові по наданню допомоги по коронавірусу, - говорить головний лікар Рівне нської центральної міської лікарні Євген Кучерук.

До слова, на Рівне нщині визначені два госпітальні округи, які прийматимуть хворих з підозрою на коронавірус. Крім Рівне нської міської лікарні, це ще Сарненська районна. Мешканці області, китайського короновірусу остерігаються. Сподіваються, що України він не дістанеться.

Читайте також: на Рівне нщині - третя смерть від грипу