Сьогодні іменини у Кирила, Михайла, Костянтина та Федора.

КИРИЛО

Ім'я давньогрецького походження, зменшувальне від Кір - "пан, владика". За іншим даними, від грецького слова, що означає "сонце".

Маленький Кирило дуже допитливий. Його цікавить буквально все: чому літають літаки, звідки беруться діти, навіщо цвірінчать горобці. Читати починає рано й швидко проковтує всі книги, наявні в будинку, іноді зовсім не розуміючи змісту. Має гарну пам'ять.

З дитинства засвоює правила гарного поводження, і в школі вчителі ставлять його в приклад іншим дітям. Від надмірної позитивності в Кирила можуть виявитися ознаки зазнайства, вона може стати егоїстом. Кирило дуже неохоче буде давати списувати домашні завдання своїм одноліткам. Прагне всюди бути першим - і в навчанні, і в іграх. Ставиться до людей з підвищеною самооцінкою. Любить похизуватися й постійно чекає похвали на свою адресу. У суперечці його в першу чергу цікавить можливість виявити свої знання й здібності, істина для нього на другому місці.

При виборі дружини думає про те, яке вона буде справляти враження на навколишніх. З ревнощами ставиться до знайомих дружини, сам, як правило, не зраджує. Надає допомогу по будинку, але тільки якщо його про це попросять. З тещею перебуває в неприязних відносинах.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім’я Кирил, тверде мов скеля,
На якій, твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов’ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров’ям, радістю душі,
Роками довгими віддасться!

МИХАЙЛО

Ім'я походить від давньоєврейського імені Мікаель, що означає "рівний, подібний до Бога".

Із хлопчиком Михайлом у вчителів і батьків проблем, як правило, не буває. Він намагається все робити добре й вчасно. Може брати участь у спортивних іграх разом зі своїми друзями й співати в дитячому хорі. Михайлові властивий логічний склад розуму. У незнайомій обстановці орієнтується швидко. Болісно сприймає критичні зауваження. Він може одержати будь-яку спеціальність: учителя, юриста, токаря, водія. З Михаилов виходять гарні керівники найвищого рівня. Вдається їм кар'єра й на військовій службі. Михайло легкий у спілкуванні, незлопам'ятний. Любить возитися з кішками й собаками. Із задоволенням проведе час на садовій ділянці.

У жінці Михайла приваблює м'якість і відхідливість. Дуже добрий у відносинах з дітьми, не може ні в чому їм відмовити, балує дорогими іграшками, приділяє весь свій вільний час. З увагою ставиться до батьків, доглядає за ними, капризи старих його не дратують. П'є мало. За столом поводиться вільно. багато жартує, любить співати пісні. Сп'янівши, стає сентиментальним.

ПРИВІТАННЯ

Нехай у день твого святого,
Ангел сил додасть до всього,
Щоб життя не було сірим,
Хай додасть наснаги й віри,
Перемог на кожнім кроці,
Досягати без вагання,
З днем ангела Михайла,
Прийми привітання!

КОСТЯНТИН

В основі цього імені латинський корінь, що означає "стійкий, постійний".

У дитинстві дуже боязкий, постійно перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи зажадає від Костянтина значних зусиль і буде коштувати батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться від комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, але всі вони перевірені часом. Костянтин - відповідальний і сумлінний працівник. Своїй справі віддає всю душу. З підлеглими делікатнийі, його накази більше схожі на прохання. Може засмучуватись через дріб'язки.

У Костянтина тонке чуття на прекрасне. Він здатний побачити в людині ледь помітні чесноти й відкрити їх іншим. У той же час Костянтин може захопитися яскравою й ефектною жінкою, домагатися її розташування. Оженившись на такій жінці й виявивши її щиросердечну й моральну порожнечу, швидко байдужіє у своїх почуттях. Розлучення переносить важко. Насторожено ставиться до тещі. Дружить із дорослими дітьми.

ПРИВІТАННЯ

Щоб Ваше здоров’я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже від біди Вас повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня лиш з Костянтином буде.

ФЕДІР

Ім’я Федір означає «дарований Богом», «Божий дар». У дитинстві Федя часто буває впертим, мовчазним, похмурим дитиною. Він не любить галасливі компанії дітей, вважаючи за краще сидіти осторонь. Хлопчик з ранніх років дуже акуратний, стежить за порядком у всьому. Така якість подобається вчителям, які приводять його у приклад іншим дітям. Маленький Федя досить скупий, неохоче ділиться з дітьми ручкою, зошитом. Віддає перевагу нікому не давати списувати в школі.

У дорослого Федора зазвичай досить складний характер. Він дуже закритий в собі, відчуває безліч суперечливих почуттів. Чоловік, що носить це ім’я, як правило, має тонку і чуйну душу. У нього добре розвинена інтуїція, яка часто виручає в складних ситуаціях.

Згідно характеристиці імені Федір, чоловік з таким ім’ям часто буває великим людино любом. Він здатний прощати іншим їх недоліки і помилки. І навіть якщо повчає одного, то робить це з найкращими намірами. До того ж, Федір по натурі філософ, який дотримується думки, що в житті найважливіше відносини між людьми. І він намагається їх завжди підтримувати.

ПРИВІТАННЯ

У кожного є ангел хоронитель,
Що пише книгу нашого життя,
А ще є в небі ангел покровитель,
Що молиться про твоє майбуття.
Він був колись людиною, як ми із вами,
І серед людей, таких як ми із вами жив,
Лиш Бога він любив найбільше,
І лиш йому він вірою служив.
Бери із нього приклад та старайся,
Прожити з вірою усе своє життя,
Щоби колись Господь враз міг тебе обняти,
Й сказать таке: о Федір, ти моє дитя!