У неділю, 23 лютого, іменини відзначають Ганна, Валентина та Юхим.

ГАННА 

Ім'я має давньоєврейське походження й означає "благодать".

У Ганні з раннього дитинства проявляється її головна якість - доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, щенятами, пташками. Граючи зі своїми ляльками, поводиться з ними, як з молодшими дітьми. У більш старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутний стан.

Допоможе старенькій сусідці з купівлями й у роботах в будинку. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Навколишні нерідко цим зловживають, але Ганна не ображається. Ганна нерідко має привабливу зовнішність, вона артистична. Уміє шити й красиво одягатися. Не виносить неохайності й неохайності. Ганні більше підходить по духу робота, пов'язана з людьми. Вона цілком може бути сестрою милосердя, учителькою, вихователем. Віддає себе роботі повністю, не побиваючись при цьому про матеріальну сторону справи.

ПРИВІТАННЯ

Голос морських стихій,
Сонця грайливий промінь.
Ім’я твоє — наче хвиль прибій,
Що завжди приходить на спомин.
Аня, яскравих днів
У день іменин тобі!
Вірних друзів та гарних снів,
Багато добра та долі!

ВАЛЕНТИНА

З раннього дитинства у Валентині помітна доброта. Вона здатна поділитися із близькими всім, що в неї є. Погоджуючись допомогти, вона може створити собі додаткові труднощі, але сприйме це як саме собою зрозуміле. За свою безкорисливість вона не чекає подяки, і робить це не з розрахунку, а тому, що не може залишатися байдужою до чужого лиха.

Валентина запальна, може посваритися із близькою подругою, але через кілька хвилин уже готова миритися. Її вдача чимсь схожа на мінливе весняне сонце. Близькі люди, що добре знають її м'який і відхідливий характер, без образи прощають ці скороминущі сплески емоцій. Заміж виходить по любові, але її почуття народжується скоріше як відповідне на почуття іншої людини, що зазнає до неї сильну любов. Вона не може приректи людину на страждання й погоджується зв'язати з ним свою долю.

ПРИВІТАННЯ

Хай ангел допоможе крокувати стежками життя,
А Господь подарує долю мрії,
В день іменин хай серце переповнять почуття,
Душа від щастя запалає та зрадіє,
Здоров’я ще бажаємо на сотню літ,
В любові та достатку процвітання,
Нехай в цей день лунають з всіх сторін,
З Днем ангела, Валя, найкращі привітання!

ЮХИМ

Походить від давньогрецького "еуфемос": благочестивий, добросердий. Зовні Юхим схожий на матір. У нього чутлива нервова система - вискочила з-за рогу з гавкотом собака, може викликати в нього заїкуватість або нервовий тик. Підданий також захворюванням травної системи. Батькам Юхима потрібно стежити за його раціональним харчуванням.

Юхим від природи артистичний, добре відчуває психологічний стан інших, що дозволяє йому легко пристосовуватися до людей і розташовувати їх до себе. Нерідко це творча особистість. На роботі начальник завжди благодушно настроєний до Юхима, співробітники ніколи не чекають від нього підступу.

Домагається всього в житті тільки власною працею. У нього великий запас життєвих сил і незвичайна працьовитість. Знаходить собі застосування в різних видах діяльності: від лікаря до адміністратора. Буває непоганим шахістом. Не любить далеких відряджень. Прив'язаний до будинку, гидливо ставиться до "общепитовської" їжі, трохи консервативний у кулінарних прихильностях. Перш ніж женитися, Юхим неодмінно постарається перевірити, чи здатна майбутня дружина зберігати йому вірність і наскільки добре вона готує. Він гурман, і із цим доведеться миритися тій, котра зважиться на шлюб з Юхимом.

ПРИВІТАННЯ

Коли на світі ти з’явився,
Юхимом – рідні нарекли,
То Ангел твій з небес спустився,
Щоб бути поруч з жителем Землі.
З тих пір, День Ангела святкуєш, –
І його тепер шануєш,
Як знак душі благословення,
І неземного одкровення.
Хай Ангел від лиха тебе вберігає,
А успіх та щастя тебе здоганяє.