Сьогодні іменини у Петра та Луки.

ЛУКА

Ім’я Лука походить від грецького імені Лукас, освіченій від латинського «lux», що означає «світло». За однією з версій, ім’я Лука — це скорочення від імені Лукіан.

Лука — ділова людина з твердими принципами. Він міцно тримається своїх переконань, так що часом це межує з упертістю. Особливо сильно це проявляється у чоловіків, народжених взимку. Лука вміє добре передчувати ситуації, завдяки прекрасній інтуїції, проте він все-таки не поспішає робити висновки на підставі передчуттів. Лука намагається аналізувати обставини з холодним розумом, а в підсумку надходить так, як велить серце. Не дивно, що успіх до нього приходить рано, приблизно у віці двадцяти п’яти років. Він з легкістю починають нову справу, хоча часом Луці не вистачає витримки, щоб довести його до кінця. Лука може все життя прогоняться за славою і нагородами.

Лука, народжений взимку, дуже імпульсивний, має нелегким характером. Однак прагне компенсувати це, приховуючи свої почуття. Все одно дуже часто «зимовий» Лука діє необдумано. «Літній» Лука відрізняється незалежністю і замкнутим характером. Одне із захоплень чоловіки — зимова риболовля.

ПРИВІТАННЯ

У Луки нині свято,
Друзів прибуло багато.
Квіти є і подарунки,
І обійми, й поцілунки.
Але головне у тому,
Щоб й надалі цьому дому
Посміхалась Доля щиро,
Щоб жили Надія й Віра,
І Любов, розправив крила,
Кожне серце тут зігріла

Нехай у день твого святого,
Ангел сил додасть до всього,
Щоб життя не було сірим,
Хай додасть наснаги й віри,
Перемог на кожнім кроці,
Досягати без вагання,
З днем ангела Луки,
Прийми привіти!

ПЕТРО 

Ім’я Петро означає «камінь», «скеля». У дитинстві Петрик дивує дорослих своєю великою допитливістю. Напевно, немає нічого такого, що було б хлопчикові нецікаво. Це класичний приклад маленького «чомучки». Можливо, саме тому Петя з задоволенням навчається, радуючи батьків хорошими оцінками. Досить часто хлопчик, що носить таке ім’я, демонструє музичні здібності, гарний голос. Він може чудово вчитися у музичній школі.

Подорослішав Петро часто дивує близьких та оточуючих людей своїм суперечливим характером. У ньому поєднуються такі, на перший погляд, протилежні риси характеру, як цинізм і вразливість, прямолінійність і м’якість, довірливість і замкнутість.

Згідно характеристиці імені Петро, у чоловіка з цим ім’ям дуже розвинене самолюбство. Він прагне бути першим у всьому – в навчанні, роботі, серед друзів. Якщо самолюбство не досягає величезних розмірів, чоловік досягає багато чого в житті. В іншому ж разі, воно може привести його до повного занепаду всіх справ.

Як правило, Петро дуже чутливо сприймає відносини з оточуючими. Навіть невелика образа залишається в його пам’яті надовго, принісши йому розчарування і гіркоту. Цим пояснюється його удавана цинічність, з допомогою якої він захищається від душевного болю.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я Петро – тверде, мов скеля,
На якій твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов'ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров'ям, радістю душі,
Роками довгими віддасться!