Сьогодні у школах Рівного відновили навчання. Нагадаємо, з 4 до 17 лютого в обласному центрі запровадили карантин. А все через високу кількість хворих на грип та ГРВІ, особливо серед дітей. Сьогодні ж перший день, коли учні сіли за парти після тривалих вимушених канікул. Як та коли відпрацьовуватимуть діти "пропущені" уроки - далі.

Перший день після закінчення карантину у Рівному. Школярі повернулися за парти. Освітяни кажуть, відвідуваність краща, аніж до карантину. До прикладу, у ЗОШ №13 ще два тижні тому, перед вимушеними канікулами, на навчання не ходило 23%, зараз - 9% від загальної кількості учнів.

Ми сьогодні проводили і наступні дні будемо слідкувати за кількістю дітей присутніх в школі. На сьогоднішній день перша зміна не приступило до занять 80 дітей, ті які хворі. Це є лише 9%, - каже директор ЗОШ №13 Михайло Бєлік.

Пропущений навчальний матеріал за два тижні вимушених канікул педагогічний колектив цієї школи планує надолужили шляхом ущільнення.

Ущільнення розуміється в тому плані, що у нас є резервні години у кожній програмі, тому додаткових якихось днів, годин навчальних не буде. Діти не будуть перенавантажені. Ми не будемо працювати у звичному режимі. Домашні завдання відповідно до параграфів, тих тем які є, - розповідає вчителька Галина Вітрук.

Щодо інших шкіл Рівного, то це буде вирішувати адміністрація школи спільно з педагогічним колективом узгодивши це з управлінням освіти.

Рекомендовано кожному навчальному закладу окремо розробляти процедуру відпрацювання пропущених днів, тому що згідно наших законодавчих актів, програмний матеріал до кінця року має бути повністю вичитаний, - каже начальник міського управління освіти Василь Харковець.

Адаптуватися учням до навчального процесу після карантину не просто. Однак, за словами педагогів, учням не задаватимуть додому вивчати самостійно по декілька тем одночасно.

Одному учневі треба індивідуально зробити саме пояснення навчального матеріалу, іншого учня лише спрямувати до самостійної роботи і учитель це зробить. Учитель спрямовує до того чи іншого джерела, - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №13 Руслана Калаур.

До слова, в освітніх закладах Рівного і надалі слідкуватимуть щодо рівня захворюваності на грип та ГРВІ, оскільки в Рівне нській області ще вирує недуга.  

Дивіться також: 2 учнів у класі і 31 у школі: чи варто оптимізовувати малокомплектні школи на Рівне нщині ?