Сьогодні іменини святкують Георгій, Іван, Йосип, Кирило та Микола.

ГЕОРГІЙ

Ім’я Георгій означає «землероб». Маленький Жора зазвичай зростає нетовариським, потайним дитиною. І це не тому, що йому подобається грати одному. Хлопчик такий сором’язливий, що не може зважитись попроситися в гру до хлопців. Якщо ж він увійде в колектив, то часто стає хранителем таємниць хлопчаків. Секрети друзів Георгій не відкриє ні дорослим, ні ровесникам. Доброзичливий і добродушний хлопчик з віком має все більше друзів, незважаючи на свою скромність.

Навіть дорослий Георгій тримається насторожено з незнайомими людьми. А ось у своїй компанії він відкритий і товариський, любить жартувати і веселитися. При цьому чоловік не ображається на жарти, не злопам’ятний.

Згідно характеристиці імені Георгій, чоловік з таким ім’ям, як правило, дуже відповідальний. Він старанний, акуратний, докладає всі свої сили і знання, щоб вчасно виконати доручену йому завдання.

Деякі особливості характеру Георгія залежать від часу, коли він з’явився на світло.

Так, «весняний» Георгій часто буває прекрасним оратором, який своїми словами може переконати кожної людини. Георгій, народжений влітку, теж володіє даром слова. Крім того, для нього характерна поступливість, уміння йти на компроміс. З «осінніх» Георгієв найчастіше виходять талановиті керівники великих колективів. Вони здатні реально оцінювати свої сили, представляти життєві цілі. Народжені взимку Георгія, як правило, бувають педантичними, обов’язковими. У них ідеально розвинене почуття міри в усьому.

ПРИВІТАННЯ

Георгій брат, з Днем Ангела тебе!
Нехай все трапляється — як писано, як краще!
Нехай ніколи не гасне в серці три вогні —
Любові, удачі, вірності і в холоднечі,
І в спеку, і в сильні вітру, в мороз!
І нехай все краще прийде до тебе, ти чекай!
Нехай ніколи не буде приводу для сліз,
І ніколи не буде слабкості в дорозі!

ІВАН

Ім’я Іван має древньоєврейське походження та означає «Милість Божа». У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Іванів характер гнучкий, мов пластилін. Він запросто може потрапити в погану компанію, й з такою ж легкістю стати кращим учнем школи. Тож батьки мають добре постаратися, аби скерувати здібності Івана в правильне русло.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом. З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Природні лінощі і надмірна доброта частенько заважають Іванові будувати стосунки з протилежною статтю. Найкраще Іванові підійде дружина-лідер, яка все вирішить за нього. Близькі люди в захваті від спілкування з Іваном, адже зазвичай власник імені розумний, всебічно розвинутий, обачний, вміє слухати і чути співрозмовника.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

ЙОСИП 

Ім’я Йосип дослівно означає – Він примножить. Йосип буває дратівливий. Цьому хлопчикові важко догодити: то каша не та, то іграшка не така, яку він бачив у вітрині магазина. До шкільного віку ця якість непомітно минає.

З Йосипів виростають покладливі, добрі, сердечні люди, чуйні на будь-яке лихо, завжди готові прийти на допомогу тим, хто бідує.

Вони гарні чоловіки й батьки. При чому, в Йосипа буває не менше двох дітей, яких він дуже любить і про яких невпинно піклується до кінця своїх днів. Хоча багато Йосипів в першому шлюбі нещасні - їм чомусь попадаються дружини з поганим характером. Другий шлюб, як правило, вдалий.

ПРИВІТАННЯ 

Хай Ангел-Хранитель вночі
Запалить тобі три свічі…
Першу свічку – за любов:
Даруй її знов і знов.
Другу – за доброту,
Правду і прямоту…
Третю свічку – за оберіг
Від всіх негараздів і лих.
Вітаю тебе Йосип
З Днем Ангела!

КИРИЛО 

Ім’я Кирило означає «пан», «сонце». Маленький Кирюша – приклад допитливих «чомучок». Цього дитину цікавить буквально все на світі. Цим пояснюється те, що зазвичай Кирило вчиться читати набагато раніше своїх однолітків. Він прагне в книгах дізнатися відповіді на всі його питання. Завдяки відмінній пам’яті, хлопчик часто дивує дорослих своїми знаннями. Кирюша рано засвоює правила поведінки в суспільстві, не створює клопоту ні батькам, ні вчителям. Тому, цього дитину часто ставлять у приклад іншим дітям. Але, як правило, однолітки недолюблюють Кирила в шкільні роки. Він ніколи не підкаже однокласника, і, тим більше, не дасть списати свою роботу.

Крім допитливості, Кирилу притаманне і велике честолюбство. Навколишнім він буде демонструвати, як чудово йдуть його справи, як багато чого він досяг у житті. Цей чоловік дуже любить, коли його хвалять, захоплюються ним.

Згідно характеристиці імені Кирило, чоловік з таким ім’ям нерідко залишається наодинці з-за свого егоїзму. Важко дружити з людиною, який вважається тільки зі своєю думкою, не помічаючи проблем і успіхів друзів.

ПРИВІТАННЯ 

Твоє ім'я Кирил, тверде мов скеля,
На якій, твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов'ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров'ям, радістю душі,
Роками довгими віддасться!

МИКОЛА 

Ім’я Микола складається з двох давньогрецьких слів: «nicos» – «переможець, перемога» і «laos» – «народ». Тобто значення імені Микола можна розшифрувати як «переможець народів».

Маленький Микола здоровий і міцний хлопець, який рідко хворіє і мало вередує. Він не створює проблем своїм батькам і, можливо, тому вони приділяють йому недостатньо уваги, вважаючи, що і так все добре. У школі Микола непогано вчиться, прагне до всього доходити своїм розумом, має репутацію працездатного і працьовитої людини.

У дорослому віці Микола легко сходиться з людьми, так як він дружелюбний і простий у спілкуванні. Але якщо йому вдасться домогтися керівній посаді, то з Миколая може вийти жорсткий і агресивний начальник.

Характеристика імені Микола говорить про те, що це замкнута людина, який нікого не пускає у свій внутрішній світ, тому оточуючим залишається задовольнятися його зовнішньої товариськістю і дружелюбністю.

ПРИВІТАННЯ

У Миколи нині свято,
Друзів прибуло багато.
Квіти є і подарунки,
І обійми, й поцілунки.
Але головне у тому,
Щоб й надалі цьому дому
Посміхалась Доля щиро,
Щоб жили Надія й Віра,
І Любов, розправивши крила,
Кожне серце тут зігріла.