З іменинами сьогодні треба вітати Василя, Григорія, Івана, Максима, Петра та Федора. Що ж означають їхні імена та як привітати - читайте далі.

ВАСИЛЬ

Ім’я Василь означає «царський», «царський». У дитинстві Вася зростає терплячим, врівноваженим дитиною. Хлопчик рідко виявляє нетерпіння в різних ситуаціях. Він дуже любить домашніх тварин, залюбки за ними доглядає. Вася завжди має багато друзів, відносини з якими дуже дорожить.

Розумний і інтелігентний, Василь чутливий до думки оточуючих. Він легко знаходить спільну мову з усіма, рідко йде на конфлікти, вважаючи за краще вирішувати проблеми мирним шляхом.

Василь не любить впливати на хід подій, йому звичніше, коли все відбувається само собою. При цьому завдяки добре розвинутій інтуїції, чоловік здатний передбачати розвиток тієї чи іншої ситуації. Він вміє протистояти нерозумним діям оточуючих, застосовуючи свою сильну волю і вміння переконувати. Особливістю характеру Василя часто буває те, що він здатний одночасно вирішувати декілька питань, причому, ретельно контролюючи кожен з них.

Згідно характеристиці ім’я Василь, чоловік з таким ім’ям зазвичай досить самовпевнений. Але, в той же час, він постійно прагне до досконалості у всьому, іноді його завзяття перетворюється в упертість. У деяких випадках, якщо Василю треба чогось досягти, він може без докорів совісті втручатися в справи інших людей.

ПРИВІТАННЯ

Життя хай дарує чудові моменти,
Яскраві емоції, гарні презенти
І друзів найкращих, з якими надійно,
Людину найближчу, з якою спокійно.
Бажаю знайти я улюблену справу,
Робота хай буде для тебе забавою.
Проблеми вирішуй свої на "раз-два",
Щоб не кипіла твоя голова.
Бажаю достатку, щоб "з маслом ікра".
Здоров'я міцного, здоров’я ж не гра.
І ще побажаю тобі наостанок:
Хай буде щасливим ну кожний твій ранок!
З іменинами тебе, Вася!

ГРИГОРІЙ

Значення імені Григорій – «не спить», «бадьорий», «безсонний». Походження імені Григорій грецьке, від слова «григорео», що трактується як «пильнувати, пильнувати». Ім’я Григорій асоціюється з ідеальним християнином.

Сильне, мужнє, швидке ім’я. Характеристика імені Григорій – активність, воля, волелюбність, здоров’я.

На перший погляд Григорій – зухвалий забіяка. Але досить часто за зовнішнім молодецтвом часто ховається ранима і підвищена душевна чутливість. Він щеголеват, галантний у спілкуванні, урівноважений, товариський. Григорій впертий і темпераментен.

У важких життєвих ситуаціях проявляє мужність, велике самовладання і неабияку відвагу. Григорій лідер по натурі, не терпить зневаги до своєї персони. Він володар сильного характеру. Григорій не терпить тиску і не любить жити за загальними правилами, що приносить Григорію зайві проблеми. Але саме від цієї людини можна чекати рішучих дій і сміливих ідей. Він упевнений у своєму успіху і не боїться ризикувати.

Складні проблеми він надзвичайно швидко вирішує під впливом натхнення.

Він володіє аналітичним розумом, надзвичайною допитливістю, феноменальною пам’яттю, чуйністю. Це природжений вчений, інженер, конструктор.

ПРИВІТАННЯ

У кожного є ангел хоронитель,
Що пише книгу нашого життя,
А ще є в небі ангел покровитель,
Що молиться про твоє майбуття.
Він був колись людиною, як ми із вами,
І серед людей, таких як ми із вами жив,
Лиш Бога він любив найбільше,
І лиш йому він вірою служив.
Бери із нього приклад та старайся,
Прожити з вірою усе своє життя,
Щоби колись Господь враз міг тебе обняти,
Й сказать таке: Григорій, ти моє дитя!

ІВАН

Ім’я Іван має древньоєврейське походження та означає «Милість Божа». У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Іванів характер гнучкий, мов пластилін. Він запросто може потрапити в погану компанію, й з такою ж легкістю стати кращим учнем школи. Тож батьки мають добре постаратися, аби скерувати здібності Івана в правильне русло.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом. З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Природні лінощі і надмірна доброта частенько заважають Іванові будувати стосунки з протилежною статтю. Найкраще Іванові підійде дружина-лідер, яка все вирішить за нього. Близькі люди в захваті від спілкування з Іваном, адже зазвичай власник імені розумний, всебічно розвинутий, обачний, вміє слухати і чути співрозмовника.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

МАКСИМ

Ім’я Максим означає «найбільший», «превеликий». Маленький Максим зазвичай не доставляє клопоту ні батькам, ні вчителям. У нього різнобічні інтереси, багата уява. Максим часто відрізняється честолюбством, гордістю. Але якщо ці якості не розвиваються непомірно, він зможе домогтися багато чого.

Іноді надмірна гордість може штовхати Максима на вчинки, за результатами яких він не зможе впоратися. В такому випадку, це приводить чоловіка до депресії, невпевненості у своїх силах, і, як наслідок, до невдач в житті.

Енергійність Максима дивує багатьох. Але йому потрібно вміти її втихомирювати, втім, так само, як і самолюбство. Ті, кому це вдається, стають неабиякими й неординарними особистостями.

Максим добре розуміє оточуючих людей, має здібності дипломата. Властива йому інтуїція допомагає маніпулювати оточуючими. В своїй правоті він здатний переконати будь-кого. При цьому Максим завжди вважає себе в глибині душі господарем життя.

ПРИВІТАННЯ

Застелила білим снігом,
Землю хуртовина,
А святковий стіл накрила,
Біла скатертина.
В день зимовий гріють душу,
Теплі побажання,
Настрій свята в серці творять,
Щирі привітання!
В іменини ми бажаєм,
І щодня й щомиті,
Хай же Максу помагає,
Ангел покровитель!

ПЕТРО 

Ім’я Петро означає «камінь», «скеля». У дитинстві Петрик дивує дорослих своєю великою допитливістю. Напевно, немає нічого такого, що було б хлопчикові нецікаво. Це класичний приклад маленького «чомучки». Можливо, саме тому Петя з задоволенням навчається, радуючи батьків хорошими оцінками. Досить часто хлопчик, що носить таке ім’я, демонструє музичні здібності, гарний голос. Він може чудово вчитися у музичній школі.

Подорослішав Петро часто дивує близьких та оточуючих людей своїм суперечливим характером. У ньому поєднуються такі, на перший погляд, протилежні риси характеру, як цинізм і вразливість, прямолінійність і м’якість, довірливість і замкнутість.

Згідно характеристиці імені Петро, у чоловіка з цим ім’ям дуже розвинене самолюбство. Він прагне бути першим у всьому – в навчанні, роботі, серед друзів. Якщо самолюбство не досягає величезних розмірів, чоловік досягає багато чого в житті. В іншому ж разі, воно може привести його до повного занепаду всіх справ.

Як правило, Петро дуже чутливо сприймає відносини з оточуючими. Навіть невелика образа залишається в його пам’яті надовго, принісши йому розчарування і гіркоту. Цим пояснюється його удавана цинічність, з допомогою якої він захищається від душевного болю.

ПРИВІТАННЯ

Твоє ім'я Петро – тверде, мов скеля,
На якій твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов'ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров'ям, радістю душі,
Роками довгими віддасться!

ФЕДІР 

Ім’я Федір означає «дарований Богом», «Божий дар». У дитинстві Федя часто буває впертим, мовчазним, похмурим дитиною. Він не любить галасливі компанії дітей, вважаючи за краще сидіти осторонь. Хлопчик з ранніх років дуже акуратний, стежить за порядком у всьому. Така якість подобається вчителям, які приводять його у приклад іншим дітям. Маленький Федя досить скупий, неохоче ділиться з дітьми ручкою, зошитом. Віддає перевагу нікому не давати списувати в школі.

У дорослого Федора зазвичай досить складний характер. Він дуже закритий в собі, відчуває безліч суперечливих почуттів. Чоловік, що носить це ім’я, як правило, має тонку і чуйну душу. У нього добре розвинена інтуїція, яка часто виручає в складних ситуаціях.

Згідно характеристиці імені Федір, чоловік з таким ім’ям часто буває великим людино любом. Він здатний прощати іншим їх недоліки і помилки. І навіть якщо повчає одного, то робить це з найкращими намірами. До того ж, Федір по натурі філософ, який дотримується думки, що в житті найважливіше відносини між людьми. І він намагається їх завжди підтримувати.

ПРИВІТАННЯ

У кожного є ангел хоронитель,
Що пише книгу нашого життя,
А ще є в небі ангел покровитель,
Що молиться про твоє майбуття.
Він був колись людиною, як ми із вами,
І серед людей, таких як ми із вами жив,
Лиш Бога він любив найбільше,
І лиш йому він вірою служив.
Бери із нього приклад та старайся,
Прожити з вірою усе своє життя,
Щоби колись Господь враз міг тебе обняти,
Й сказать таке: о Федір, ти моє дитя!