Щоб виглядати молодше і свіжіше, потрібно вибирати відтінки одягу, які будуть освіжати. Тільки при виборі відповідного відтінку слід врахувати, що одяг потрібно підбирати відповідно до кольору волосся. В іншому випадку виникне дисонанс. Стилісти пропонують блондинкам і брюнеткам вибирати такі відтінки, які їх освіжать і зроблять молодше.

Відтінки одягу, які зроблять молодше блондинку

Світла бірюза і м'ята. Одяг такого відтінку освіжає шкіру, робить її світліше, ніжніше. Відповідно, дівчина, здається більш крихкою. Колір ніжною м'яти і бірюзи поєднується практично з усіма кольорами.

Рожевий

Ніжно-рожевий колір завжди асоціюється з молодістю і свіжістю. Дівчина в одязі такого кольору завжди виглядає молодше. Добре гармонує такий відтінок з кремовим і темно-рожевим відтінками.

Фіолетовий 

Ліловий відтінок омолоджує за рахунок того, що він нагадує небо. А небо завжди пов'язано з мріями і надіями. Мрійливість - це відмінна якість молодих дівчат. Тільки слід бути уважним, щоб не придбати одяг більш насиченого відтінку, схожого на фіолетовий. Він відразу ж підкреслить темні кола під очима.

Кремові відтінки створюють ніжний образ. Цей відтінок підійде всім представницям прекрасної статі незалежно від віку. Зручний кремовий колір і тим, що він поєднується з різними відтінками.

Лимонний 

Лимонний відтінок підійде жінкам, упевненим в собі. Цей колір молодить, але він досить складний у тому, що поєднується далеко не з усіма кольорами.

Відтінки одягу, які зроблять молодше брюнетку

Гірчичний відтінок досить складний, але він дасть заряд енергії брюнетці, а відповідно, відніме від реального віку кілька років. Слід врахувати колір шкіри жінки. Якщо шкіра смаглява, то гірчичного кольору повинен бути верх, якщо шкіра світла, то низ.

Ніжно-блакитний так само, як і в випадку з ліловим, видає мрійливу натуру. Вона, звичайно, досить юна і пустотлива.

Кораловий колір надає жінці кокетливості і грайливості. Колір освіжає брюнетку, надає її образу родзинку.

Мигдальний

Мигдальний відтінок робить шкіру світлою і свіжою. Однак він сам по собі виглядає блякло. Тому його необхідно поєднувати з іншими більш насиченими відтінками.

Індиго робить жінку рішучою і сміливою. Він хороший як сам по собі, так і в поєднанні з іншими відтінками.