Відкрити власну справу стане доступніше. З 1 лютого 2020 року розпочато реалізацію державної програми фінансової підтримки суб'єктів мікро- та малого підприємництва. Отримати доступні кредити під 5-7-9 відсотків зможуть близько 50 000 тисяч позичальників. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу.

За умовами Програми можна отримати до 1,5 млн грн кредиту строком до 5 років, кредитне фінансування має бути спрямоване підприємцями-учасниками виключно на купівлю або модернізацію основних засобів, а також на ремонт або реконструкцію виробничих приміщень. Саме кредитування здійснюватиметься банками - партнерами програми.

Тобто підприємець в банку отримує кредит базову ставку 7%. В залежності від виручки і кількості робочих місць. Якщо він створ.є робочі місця він отримує своєрідний бонус і може отримати під 5% кредит. Тобто підприємець отримує пільговий ресурс за який розраховується держава. Таким чином стимулюючи створювати більше робочих місць, менше отримав кредитну ставку. Якщо діючий бізнес банк бере до уваги, те що суб'єкт підприємництва може зарезервувати свій власний внесок не менше 20%, - розповідає заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

Читайте ще: укрупнення ОТГ не уникнути: все на догоду Рівному та Дубно