Грип наступає. Зокрема, у кількох районах області навчальні заклади вже призупинили навчання через високий рівень захворюваності.

Так, у загальноосвітніх закладах Рокитнівщини оголошено карантин із 3 по 14 лютого 2020 року. Таке рішення ухвалили на засіданні районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Причина - спалах ГРВІ серед дітей.

Карантин триватиме 2 тижні, а тоді комісія знову вирішуватиме, повернуться школярі до навчання чи вимушені канікули - подовжать.

Дитячим садочкам рекомендовано посилити протиепідемічний нагляд та вжити відповідні заходи для уникнення спалаху ГРВІ у дошкільнят.

У трьох школах Березнівського району навчальний процес тимчасово призупинять з понеділка, 3 лютого. До 7 лютого відпочиватимуть учні Березнівської загальноосвітньої І-ІІІ ступенів школи №2 та опорного закладу Соснівський навчально-виховний комплекс «Гімназія – загальноосвітня школа І ступеня», а з 3 по 5 лютого - Березнівського навчально-виховного комплексу «Економіко-гуманітарний ліцей - загальноосвітня школа І-ІІ ступенів».

За інформацією Березнівського районного лабораторного відділення, у Березнівському районі епідемічний поріг перевищено на 24%.

За даними щотижневого моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ серед жителів міста Острог та с. Розваж встановлено, що протягом останнього тижня захворюваність перевищує епідемічний поріг в 1,7 рази (зареєстровано 190 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що становить 1259,2 на 100 тис. населення при епідпорозі 734,0), в тому числі захворіло 114 дітей віком від 0 до 17 років. Тож в Острозькому навчально-виховному комплексі «Школа І-ІІІ ступенів-гімназія», Острозьких загальноосвітніх школах № 1 та № 3 та Розвазькій ЗОШ І-ІІІ ступенів з 3 по 7 лютого призупинений навчальний процес.

У навчальних закладах Костопільщини карантин продовжено. Захворюваність у районі впродовж тижня, із 25 по 30 січня склала 1026 випадків грипу та ГРВІ, епідемічний поріг становить 1597,8 на 100 тис. населення з перевищенням на 80,0%.

Тож у районі вирішили продовжити карантин до 7 лютого.

 У Млинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 станом на 31 січня 2020 року відсутні 116 учнів через хворобу, що становить 27,8 % загальної кількості учнів. У зв’язку з цим закладу рекомендовано призупинити освітній процес з 3 по 10 лютого.

З 3 по 09 лютого в усіх школах та дитсадках Володимирецького району призупинено навчально-виховний процес та введено карантинні заходи по грипу та ГРВІ. Епідеміологічний поріг в районі перевищено у 2,6 разів.

З 3 по 9 лютого вимушено відпочиватимуть учні Малошпаківського та Дядьковицького ліцею Дядьковицької ОТГ.

На цей же період призупинили навчання і в Великоомелянському НВК.

Що ж до Рівного, то за тиждень захворюваність на грип та ГРІ в зросла на 45,5%. Проте епідпоріг не перевищено. Тому школи обласного центру з понеділка працюватимуть у звичному режимі.

Читайте також: Про отруєння 13-х осіб у Рівному розповіли у Держпродспоживслужбі