Носити все краще відразу - одна з головних установок сезону. Слухаємо і запам'ятовуємо, надихаючись ідеями з подіуму, який рясніє як класичною клітиною у всіх її інтерпретаціях, так і барвистою абстракцією. Тепер не потрібно вибирати - в образі можна міксувати відразу кілька модних патернів.

Різні види клітинки

Дизайнери знову ставлять клітку на чільне місце, причому у всіх варіаціях на цю тему. На місце в списку ваших фаворитів претендує гостромодний «гусячий крок», квітчастий шотландський тартан, «студентський» Аргайл і принц Уельський. Варіанти правильних поєднань підглядаємо у Chanel, запам'ятовуючи образи, побудовані на контрастах, і Christian Dior, де в центрі уваги - гра щільних і повітряних текстур.

Клітка + квітковий принт

Несподівано стильну комбінацію продемонстрував картатий принт в парі з ніжними флористичними мотивами, про які безумовно не варто забувати навіть в холодну пору. «Квіткові» сукні-міді демонструють стовідсоткову сумісність з картатими пальто або видовженими двобортними блейзерами. Додайте грубе взуття і отримаєте наймоднішу аксіому сезону.

Графічні принти і геометрія

Графічні принти, побудовані на контрастах, потребують акцентних деталей. Усвідомивши це бренд Off-White пропонує з'єднати абстракцію і оптичні ефекти, Missoni - заримувати всі паралельні і перпендикулярні лінії в один look, а Chanel зупиняється на графичності з відтінками етнічного стилю.

Абстрактні патерни

Поліхромні абстрактні принти відмінно поєднуються не тільки з базовими однотонними деталями, але і зі звичною кліткою.

Анімалістичні мотиви

Не обійшлося і без головних героїв сезону - анімалістичних принтів, які не перестають дивувати незвичайними варіантами поєднань. Як виявилося, до них, не замислюючись, можна додавати клітку і багатобарвні смугасті принти. Головне - вибирати споріднену гаму відтінків, як радять Max Mara і Roberto Cavalli.