Сьогодні іменини святкують: Антон, Єгор, Юрій, Георгій, Іван та Антоніна.

АНТОН

Ім’я Антон має різні версії походження. За першою версією, ім’я Антон — це видозмінена українська форма грецького імені Антоній. Ім’я Антоній і Антон походять від римського родового імені Antoninus — похідного від Antonius, яке носили всі хлопчики-первістки в цій родині. Ім’я Антонін також є родинним Антону. Ім’я Антон означає «вступає в бій», «протистоїть», «той, що змагається в силі» і є епітетом богу Діонісу.

Серед християн особливо шанується преподобний Антоній Великий, засновник відлюдницького чернецтва, який у католиків вважається покровителем ченців, могильників і домашніх тварин.

У Антона з дитинства добре розвинена інтуїція. Він росте легко збудливим і активною дитиною. У той же час власник цього імені має таку якість як терпіння. До вирішення кожного питання він обов’язково підходить з його детального вивчення.

Антон вміє влитися в колектив, але в той же час рідко довіряє кому-небудь повністю. Він не розкриває свою власну сутність, поводиться в залежності від ситуації. Нерідко йому бракує впевненості в своїх власних силах.

Антон хороший товариш. Чарівність Антона притягує до нього інших людей. Ця людина вміє привернути до себе. Всі ці якості розвиваються в володаря цього імені і допомагають в реалізації різних цілей.

ПРИВІТАННЯ 

Свят у світі є багато.
Іменини — також свято —
Наймиліше від усіх:
Подарунки і пиріг —
Все Антон, усе — для тебе.
Зазирає янгол з неба
На твоє веселе свято
Й ніби хоче нагадати,
Що святий у тебе є
На ім’я, як і твоє.
Він тебе оберігає,
Любить і застерігає:
Любим будь і людям й Богу,
Не цурайсь свого святого —
Й кожен свій день іменин
Відсвяткуй разом із ним.

ЄГОР

Ім’я Єгор є українським варіантом грецького імені Георгій, тому має теж значення — «землероб». Ім’я Єгор було утворено шляхом перестановки початкового звуку «р», який був складною для українських людей. Ім’я Єгор було просторічним, яке на відміну від імені Юрій, також є формою імені Георгій, частіше використовувалося серед дворянства і освічених станів в XVII — XIX століттях.

У християнстві святий Георгій Побідоносець є одним з найбільш шанованих святих. Він був каппадокійських воїном, який жив у II столітті н. е. За легендою після мученицької смерті Георгій Побідоносець з’явився на землі, щоб убити жахливого змія (дракона), цей сюжет відбився на іконах як «Чудо Георгія про змія».

У імені Георгій є і інші народні форми, крім Єгора, — це імена Юрій, Єгорій. Від цього імені утворено і жіноче ім’я Георгіна.

У Єгора з дитячих років можна розглядати практичного і діяльного людини. У його душі переважають глибинні емоційні стани. У характері хлопчика можна виділити працьовитість і старанність. Крім цього Єгором нерідко опановує одержимість до якої-небудь справи. Він завжди намагається бути відвертим по відношенню до оточуючих його людей. У таких справах людини переважає порядок. У Єгора завжди є шанси домогтися успіху в житті. Головним його завданням буде зуміти зберегти і примножити свої результати. Це виходить далеко не у всіх володарів імені.

ПРИВІТАННЯ 

Ангел стукав у віконце
І сказав мені новину,
Що у Єгора іменини!
Бажаю тобі: тихих зоряних ночей,
Блакитних чи карих, чи сірих очей,
І щастя безмежного, щастя людського,
В житті кохати когось лиш одного!

ЮРІЙ

Це ім'я означає "хлібороб". Юрій - це спокійний, зосереджений на своєму внутрішньому світі чоловік. У дитинстві він любить дивитися на хмари, що пропливають по небу. Зворушливо ставиться до тварин, може підібрати бездомного собаку й доглядати за ним, Його зовнішній вигляд перебуває в протиріччі зі стриманим поводженням і філософським складом розуму. Жести, манера говорити відрізняються в Юрія деякою артистичністю. У школі й інституті вчиться добре, посидющий і наполегливий у досягненні поставленої мети. Успішно може працювати інженером, штукатуром, електриком, тренером. У колективі користується повагою товаришів по службі, але великі й шумні компанії воліє уникати.

Юрій не піклується про те, щоб звернути на себе увагу жінок. Вони самі звертають на нього увагу. Його природна артистичність відразу ж викликає в жінок розташування до нього. Юрій займає дещо пасивну позицію, і жінці доводиться брати ініціативу у свої руки.

У сімейному житті акуратний. Піклується про дітей, допомагає дружині по господарству. Дружина Юрія повинна вміти підтримувати рівні відносини зі свекрухою.

ПРИВІТАННЯ 

Юра – ти у нас боєць,
І в роботі молодець!
Люблять всі тебе дівчата,
Липнуть всі, немов ти м'ята,
Ти в нас гордий, не здаєшся,
На любов не піддаєшся!
Хай завжди тобі везе,
І в житті буде усе!

ІВАН

Ім’я Іван має древньоєврейське походження та означає «Милість Божа». У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Іванів характер гнучкий, мов пластилін. Він запросто може потрапити в погану компанію, й з такою ж легкістю стати кращим учнем школи. Тож батьки мають добре постаратися, аби скерувати здібності Івана в правильне русло.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом. З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Природні лінощі і надмірна доброта частенько заважають Іванові будувати стосунки з протилежною статтю. Найкраще Іванові підійде дружина-лідер, яка все вирішить за нього. Близькі люди в захваті від спілкування з Іваном, адже зазвичай власник імені розумний, всебічно розвинутий, обачний, вміє слухати і чути співрозмовника.

ПРИВІТАННЯ

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

АНТОНІНА 

Походження: Це ім'я являє собою жіночу форму від імені Антон. Ім'я коли-то було родовим римським ім'ям.

Це ім'я містить у собі як би два імені: Тоня та Ніна. Називаючи дитину Тонею, батьки прищеплюють їй привітність, веселість, доброзичливість. Але чим старше вона стає, тим сильніше виявляється друга частина імені — Ніна: несуча владність і розважливість.

Якщо батьки веселі й безтурботні, вони не дадуть проявитися цим негативним якостям, якщо ж меркантильні, Антоніна зросте надмірно прагматичною, зібраною і врівноваженою.

У дитячому віці у дівчинки Антоніни проявляються схильності керувати і командувати. Їй подобається бути вихователькою для самих маленьких дітей, і вони їй із задоволенням підпорядковуються. Вона добра, великодушно «прощає» витівки своїх підшефних.

Дорослі довіряють Антоніні маленьких дітей, і вона не обманює довіри. Вдома Антоніна — перша мамина помічниця. Вона доглядає за молодшими братиками та сестричками, здатна приготувати смачний обід, зробити прибирання в квартирі, сходити в магазин за покупками. Навчання дається Антоніні не без праці, але вона відповідальна, наполеглива і хороші позначки у неї не рідкість.

ПРИВІТАННЯ

Антоніна - вступає в бій,
З днем народження, мила подруго!
Давай відзначимо день народження твій,
Адже ми не можемо один без одного.
Я знаю все, про що мрієш ти.
І хай мрії твої збуваються,
А здоров'я, щастя і любов
Хай ще років сто не кінчаються!