Сьогодні день ангела святкують Іван, Максим, Петро та Леоніла. Що означають імена та якими словами привітати іменинників, читайте далі.

ІВАН 

Ім’я Іван має древньоєврейське походження та означає «Милість Божа». У хлопчиках з таким іменем сплелися найрізноманітніші риси характеру: то вони добрі й слухняні, то враз стають розбишакуватими бешкетниками.

Друзі цінують Івана за надійність, силу волі та вміння прощати. Якщо Іван береться до справи, то неодмінно доведе її до кінця.

Іванів характер гнучкий, мов пластилін. Він запросто може потрапити в погану компанію, й з такою ж легкістю стати кращим учнем школи. Тож батьки мають добре постаратися, аби скерувати здібності Івана в правильне русло.

Зовсім не боїться труднощів. Стиснувши зуби міцніше, добивається свого за будь-яку ціну. До мети Іван йде напролом. З задоволенням візьметься навіть за найважчу роботу, тому визначити найсприятливіші сфери діяльності для Івана складно. Він може знайти себе в ролі директора, актора, слюсаря і навіть домогосподарки.

Природні лінощі і надмірна доброта частенько заважають Іванові будувати стосунки з протилежною статтю. Найкраще Іванові підійде дружина-лідер, яка все вирішить за нього. Близькі люди в захваті від спілкування з Іваном, адже зазвичай власник імені розумний, всебічно розвинутий, обачний, вміє слухати і чути співрозмовника.

ПРИВІТАННЯ 

Ангел вдома в тебе був,
Тож молитву твою чув,
І на твої іменини,
Вже дарує щохвилини:
Пуд здоров’я і пуд віри,
Кілограмів сто надії,
Фунтів тисячі любові,
І кохання не на слові,
А каратів так відерце,
Радості у Ваше серце,
Ну і ще букет удачі,
І добра у Вашу вдачу!

МАКСИМ 

Ім’я Максим означає «найбільший», «превеликий». Маленький Максим зазвичай не доставляє клопоту ні батькам, ні вчителям. У нього різнобічні інтереси, багата уява. Максим часто відрізняється честолюбством, гордістю. Але якщо ці якості не розвиваються непомірно, він зможе домогтися багато чого.

Іноді надмірна гордість може штовхати Максима на вчинки, за результатами яких він не зможе впоратися. В такому випадку, це приводить чоловіка до депресії, невпевненості у своїх силах, і, як наслідок, до невдач в житті.

Енергійність Максима дивує багатьох. Але йому потрібно вміти її втихомирювати, втім, так само, як і самолюбство. Ті, кому це вдається, стають неабиякими й неординарними особистостями.

Максим добре розуміє оточуючих людей, має здібності дипломата. Властива йому інтуїція допомагає маніпулювати оточуючими. В своїй правоті він здатний переконати будь-кого. При цьому Максим завжди вважає себе в глибині душі господарем життя.

ПРИВІТАННЯ

Застелила білим снігом,
Землю хуртовина,
А святковий стіл накрила,
Біла скатертина.
В день зимовий гріють душу,
Теплі побажання,
Настрій свята в серці творять,
Щирі привітання!
В іменини ми бажаєм,
І щодня й щомиті,
Хай же Максу помагає,
Ангел покровитель!

ПЕТРО 

Ім’я Петро означає «камінь», «скеля». У дитинстві Петрик дивує дорослих своєю великою допитливістю. Напевно, немає нічого такого, що було б хлопчикові нецікаво. Це класичний приклад маленького «чомучки». Можливо, саме тому Петя з задоволенням навчається, радуючи батьків хорошими оцінками. Досить часто хлопчик, що носить таке ім’я, демонструє музичні здібності, гарний голос. Він може чудово вчитися у музичній школі.

Подорослішав Петро часто дивує близьких та оточуючих людей своїм суперечливим характером. У ньому поєднуються такі, на перший погляд, протилежні риси характеру, як цинізм і вразливість, прямолінійність і м’якість, довірливість і замкнутість.

Згідно характеристиці імені Петро, у чоловіка з цим ім’ям дуже розвинене самолюбство. Він прагне бути першим у всьому – в навчанні, роботі, серед друзів. Якщо самолюбство не досягає величезних розмірів, чоловік досягає багато чого в житті. В іншому ж разі, воно може привести його до повного занепаду всіх справ.

Як правило, Петро дуже чутливо сприймає відносини з оточуючими. Навіть невелика образа залишається в його пам’яті надовго, принісши йому розчарування і гіркоту. Цим пояснюється його удавана цинічність, з допомогою якої він захищається від душевного болю.

ПРИВІТАННЯ 

Твоє ім'я Петро – тверде, мов скеля,
На якій твій покровитель збудував,
Христову церкву, що стоїть віками,
І за яку він до кінця стояв.
Тож будь також завжди рішучий,
Щоб ангел тебе надихав,
У всіх ділах і добрих починаннях,
Завжди тобі допомагав.
Живи з любов'ю до людей,
І ця любов тобі воздасться,
Здоров'ям, радістю душі,
Роками довгими віддастся!

ЛЕОНІЛА 

Ім’я Леоніла — жіноча форма чоловічого імені Леон, яке походить від латинського імені Лео, що має буквальний переклад — «лев».

Леона енергійна жінка, доброзичлива і весела. У неї різні інтереси не тільки мають практичну користь, але і просто з цікавості. Власниця цього імені надзвичайно чутлива, поводиться трохи насторожено по відношенню до всього нового. Крім того, вона збудлива і запальна, тому спілкування з нею — дуже нелегка справа. Інтроверт за своєю суттю, вона може бути безтурботним і балакучою, але це лише маска, якою вона може прикриватися, щоб приховати свою справжню особистість.

Леоніла розривається між бажанням справити враження на інших, взяти під контроль своє життя і добитися успіху, і тенденцією йти по шляху найменшого опору, де не потрібно докладати зусиль і багато старань.

У дитинстві Леоніла весела, грайлива дівчинка, більше зацікавлена в грі, ніж в роботі, не любить, щоб їй доручали щось відповідальне. Вона може спалахнути, якщо відчуває, що її образили. У неї чуттєве сприйняття, естетика і мистецтво привертають її. Буде хорошою ідеєю розвивати її творчий потенціал, мотивувати на додаток особистих зусиль в досягненні мети.

Леона вибирає професію, що сприяє втіленню її творчого потенціалу (актриса, співачка, дизайнер, журналіст, письменниця). Також вона може бути успішною в спеціалізованих професіях, де може знайти застосування її інтелект (вчений, політик).

ПРИВІТАННЯ 

Твоє ім'я – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде й є надія!