Тропіки на балконі багатоповерхівки. Рівнянин Вадим Тарасюк розводить більше 100 видів екзотичних рослин у власній квартирі на сьомому поверсі. Тут і лимони, мандарини, апельсини, кумквати, лайм, а ще спеції. Для їхнього комфорту чоловік утеплив приміщення, а ще поливає рослини дощовою водою.

Вадим Тарасюк у своїй квартирі на балконі вирощує спеції та цитрусові фрукти. У колекції декілька сотень сортів рослин.

У мене є лимони, кумквати, мандарини, апельсини, лайми і розмарин, лавр.

Вирощує чоловік рослини понад 5 років. Почалося захоплення з мандарина. Саджанці замовляє в інтернеті, або ж використовує кісточку плода купленого в магазині.

Іспанський клементим. Гілочку якого я купив у Вопаці разом з мандарином і привів її на сіянець і оце виросло і через рік можна очікувати перших квітів, які залишать плід.

Через 2-3 роки можна очікувати на плоди. Поливає рослини рівнянин Вадим дощовою водою, або ж з озера. Утеплив балкон, а ще встановив прилади обліку температури повітря.

Я робив саме утеплення цього балкона я стежив за всіма ділянками, де яка температура. Тому що біля вікна може бути 15 градусів, а трошки ближче до кімнати і 20. Треба відрегулювати, щоб температура була стабільна більш-менш і не було різких перепадів. Тому що цитрусові, особливо, коли зима, то не дуже люблять, коли корені охолоджуються і починаються псуватися листочки.

Для Вадима Тарасюка вирощування екзотичних рослин та спецій - хоббі. На цьому грошей не заробляє. Радить рівнянан не викидати кісточки з фруктів, а спробувати посадити.

Всі звичайно хочуть мандарини, але чим кращий лимон, що в нього плоди можна зривати круглий рік. Мандарини. Вони спіють тільки в грудні. А лимони вони можуть спіти цілий рік і не псувати своїх смакових якостей.

Окрім того, що цитрусові мають багато вітамінів та корисні компоненти, їхній запах впливає на емоційний стан людини, покращує настрій та підвищує працездатність.

Дивіться також: відмовитись від поліетилену та пластику закликають у Рівному