"Ні" поліетилену та пластику. 59 країн світу вже частково або повністю відмовились від пакетів, проте України серед них і досі немає. Середньостатистичний українець щорічно купує 500 пластикових кульків, у той час як німець — лише 45.

Поліетилен та пластик - стали невід'ємною частиною життя кожної людини. Споживачі звикли до безкоштовних кульків у супермаркетах, одноразових боксів на м'ясо та морепродукти . Але через чималу шкоду екології, такі предмети хочуть заборонити. Відповідний законопроект уже зареєстрований в парламенті. Його автори, підрахували: в середньому один такий кульок використовується 12 хвилин, а от розкладаєтся понад 500 років.

За даними ООН - уже все це змивається водою дощовою і опадає в світовий океан. Якщо людство не припинить виробництво пластику, споживання його в такій кількості, то до 50-го року пластику в океані буде більше, по масі , як риби, - каже директор Департаменту екології та природних ресурсів Рівного Володимир Захарчук.

Ми вирішили запитати в рівнян, чи готові вони відмовитись від пластику і поліетилену.

Ну, звичайно, якщо це будуть у всіх магазинах паперові кульки і, я не знаю,якась тара відповідна на ті самі яйця, от . То звичайно можна відмовиться, це ж забруднює нашу екологію, повітря, я це все розумію.

Люди не проти, однак відмовляються від пакетів одиниці. Мінімізувала використання поліетилену і пластику рівнянка Яна, дівчина впевнена , головне - почати з себе.

На жаль дуже багато бруду навколо нас і ми якось повинні рятувати цю ситуацію, хоча б мінімально, хоча б частково. І тому я вирішила замінити поліетилен- це базові речі, які ми використовуємо щодня. але якщо порахувати скільки в сукупності цього бруду у нас дома в шухлядках , так? То дійсно. його надто багато і краще все таки перейти на багаторазові торбинки, еко торбинки, авоськи, еко-шопери.

Дівчина переконує, не забруднювати екологію не дорого, адже такі екоторбинки можна пошити і власноруч. Дешево і екологічно.

Читайте ще: у центрі Рівного розбирають будиночки новорічно-різдвяного ярмарку