Про права дитини та їх обов'язки. Production R1 Media Group презентували перший соціальний короткометражний фільм. Над роботою працювали декілька місяців. Головні актори - це діти.

У залі зібралися маленькі рівняни разом із своїми батьками. Усі вони із нетерпінням чекають презентації короткометражного фільму "Про права дитини в Україні". Ці діти спробували себе у ролі акторів. Всього були задіяні 22 дитини.

Ми знімали спочатку було легко, а потім були такі тексти, які треба було довго вчити і знімали багато разів, - розповідає Даринка Болотіна.

Незважаючи на нелегкі ролі, маленькі актори залюбки чекали на зйомки, розповідають батьки. Адже робота на знімальному майданчику була злагодженою та цікавою.

Зніматися було легко, бо режисер дуже така толерантна, добра до діток дуже гарно із ними спілкувалася. Розповідала усе, що треба було робити. Дуже було все цікаво. Моя дитина була дуже у захваті від цих зйомок, - каже мама дівчинки.

Ідея, створити фільм про права дитини в Україні виникла в Наталії Шмід.

Наші дітки від центру талантів ЕВАЛЮШИН знімалися не вперше - це уже їхня 13 робота. Але співпраця наша з "Рівне 1" вперше. Тому ми вирішили зняти такий соціальний фільм. Тому що до того ми знімали більш розважальні програми.

Втілити ідею в життя вдалося непросто, розповідає керівник відділу Production R1 Надія Фоміна. Це творчий та нелегкий процес. Від написання сценарію до монтажу. І головне потрібно було знайти підхід до кожної дитини.

Ми працювали над фільмом два місяці. У нас була робота над сценарієм і це було найважливіше. Ми працювали ми його писали під кожну дитину - це було найскладніше. Потім почалися зйомки. Із дітьми працювати складно, бо вони такі особливі. Бо в кожного своє бачення, - говорить керівник відділу Production R1 Надія Фоміна.

Соціальний фільм "Про права дитини в Україні" можна переглянути впродовж тижня на телеканалі Рівне 1. І важливо, щоб і дорослі, і діти знали свої права та не забували про свої обов'язки.

Читайте також: рівнянин зіграв головну роль в українському фільмі "ЕКС"